Milli Savunma Bakani Akar, Katar Milli Günü Resepsiyonuna Katildi

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ve Bakan Yardimcisi Alparslan Kavaklioglu ile Katar Milli Günü vesilesiyle Ankara’da düzenlenen resepsiyona katildi.

Milli Savunma Bakani Akar, Katar Milli Günü Resepsiyonuna Katildi
Katar’in Ankara Büyükelçisi Seyh Muhammed bin Nasir bin Jassim Al Sani tarafindan karsilanan Bakan Akar, Katar’in bu önemli ve anlamli gününde bulunmaktan mutluluk duydugunun altini çizdi. Bakan Akar, Katar ile Türkiye’nin tarihi, kültürel ve ortak degerler çerçevesinde yaptiklari çesitli faaliyetler oldugunu hatirlatarak, askeri, siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal çalismalarla iki ülke arasindaki kardesligi daha da pekistirdiklerini dile getirdi.

Iki ülke iliskilerinin ne kadar güçlü oldugunun çesitli olaylardan sonra çok daha açik sekilde ortaya konuldugunu ve hep beraber görüldügünü vurgulayan Bakan Akar, "Çesitli sekillerde kederde, kivançta bir ve beraber olmak suretiyle tek yürek olarak bu güçlüklere birlikte karsi koyduk. Çok sükür o zorluklari basarili sekilde astik. Su anda da basta askeri konularda, savunma ve güvenlik konularinda olmak üzere samimi, dostane ve kardesçe iliskilerimiz yogun sekilde devam etmekte" dedi.



"Askeri is birligimiz ve savunma sanayisi konusundaki güçlü beraberligimiz de basarili bir sekilde devam etmekte"

Katar’da ve Türkiye’de yaptiklari çalismalarla bu iliskileri her geçen gün pekistirdiklerine dikkati çeken Bakan Akar, "Bu çalismalarimiz gerçekten iki tarafin da kendi istegi ve arzusu çerçevesinde yapici olarak devam etmekte. Bunun sadece Katar ve Türkiye için degil, ayni zamanda içinde bulundugumuz bölgelerin güvenligi bakimindan çok önemli katkilar sagladigini hep beraber görüyoruz" diye konustu.

Iki ülke arasindaki is birliginin bölgedeki ve dünyanin çesitli cografyalarindaki ülkelere her türlü insani yardimi içerecek sekilde devam ettigine deginen Bakan Akar, "Bizim 2015’ten itibaren yapmakta oldugumuz askeri is birligimiz ve savunma sanayisi konusundaki güçlü beraberligimiz de basarili bir sekilde devam etmekte. Bunun da meyvelerini aldik ve almaya devam ediyoruz" degerlendirmesinde bulundu.

Bakan Akar, özellikle 6-7 Aralik’ta Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesinin son derece yapici, son derece karsilikli anlayisa dayali olumlu sonuçlari olan bir toplanti yaptigini belirterek, toplantinin sonunda da 15 çesitli konuda anlasma imzalanmasinin iliskilerin pekistigini gösterdigini söyledi.



Türkiye ve Katar’in bugüne kadar çok olumlu isler yaptiklarini vurgulayan Bakan Akar, "Köklü tarihi geçmisimiz ve ortak degerlerimiz çerçevesinde önümüzdeki dönemde de hem ülkelerimiz için hem silahli kuvvetlerimiz için önemli isler yapacagimizi görüyoruz, biliyoruz. Bu yaptigimiz çalismalar sadece bizim için, Türkiye ve Katar için degil, ayni zamanda tüm bölge için de insanlik için de son derece katki saglayacaktir. Bundan da eminim" dedi.



“Ikinci ülkemiz Türkiye”

Resepsiyonda bir konusma yapan Katar’in Ankara Büyükelçisi Al Sani de sunlari söyledi:

"Bu güzel günü ikinci ülkemiz olarak sevdigimiz ve her düzeyde en güçlü ve en saglam baglarla bagli bulundugumuz Türkiye’de ailemiz ve kardeslerimizle kutluyoruz. Katar-Türkiye ikili iliskilerinin farkli oldugu ve bunun iki ülke arasindaki tüm sektörlere ve alanlara yansimasi bir sir degildir. Bu durum ister Katar devletinde ister Türkiye Cumhuriyeti’nde rahatlikla görülebilmektedir. Iliskilerin bu farkliligi siyasete de yansimis, bu da büyük bir uyum ve ortak is birligine yol açmis ve birçok siyasi, bölgesel ve uluslararasi konuya iliskin görüste uzlasma saglamistir."

Konusmalarin ardindan, Bakan Akar ve davetlilerin de katilimiyla pasta kesildi.
Kaynak: İHA