Kar Film Festivali Basliyor

Erzurum Atatürk Üniversitesi Iletisim Fakültesi tarafindan geleneksel olarak düzenlenen ve bu yil 17. Kez gerçeklestirilecek olan Uluslararasi Kar Film Festivali, 23 Aralik’ta sanatseverlerle bulusmaya hazirlaniyor. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin da katkilariyla baslayacak olan Festivalin bu yil ki temasi ‘’Iran Sinemasi’’ üzerine olacak.

Kar Film Festivali Basliyor
Atatürk Üniversitesi Iletisim Fakültesi 17. Uluslararasi Kar Film Festivali 23-25 Aralik tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.

Nene Hatun Kültür Merkezinde, üç gün sürecek olan festivalde birbirinden renkli konuklar yer alacak. Yurt içinde ve yurt disinda sinema alaninda egitim gören ögrencilerin belgesel, deneysel, kurgusal, reklam ve animasyon türlerinde hazirlamis olduklari kisa filmlerinin degerlendirilerek ödüllendirildigi festival kapsaminda farkli etkinliklere de yer verilecek.

Iran’dan dört yönetmenin ve iki müzik grubunun da yer alacagi festivale katilacak konuklar arasinda, TRT Ortak ve Dis Yapimlar Müdürü Faruk Güven, Türk Sinema Elestirmeni Mehmet Açar, TRT’de Bir Zamanlar Genç Sinemacilar, Sinema Büyüsü ve Beyazperde programlarini sunan Alin Tasciyan, Behzat Ç. ve Çiçero’nun yönetmeni olan Serdar Akar, yönetmen Ali Özel, müzisyen ve oyuncu Renan Bilek, Azeri yönetmen Cavit Tevekkül ve Prof. Dr. Serdar Öztürk bulunuyor. Bunun yani sira festivalde “Hüsn-ü Hat”, “Erzurum ve Yasam” ve “Tebrizim” isimli sergiler de yapilacak.

Gönül Dagi geliyor

Bu yil 17. kez düzenlenecek olan Kar Film Festivali’ne Türkiye’nin ilgiyle takip ettigi Gönül Dagi dizi ekibi de katilacak. Türkiye’de son zamanlarin en çok begenilen dizisi olan ‘’Gönül Dagi’’ ekibi festivale geliyor. Mustafa Çitçi’nin öykülerinden esinlenilerek, senaryolastirilan Gönül Dagi dizisi basladigi günden itibaren, izleyenleriyle gönül bagi olusturdu. ‘’Bozkirda Anadolu Masalini’’ anlatan dizinin yapimciligini Ferhat Essiz, yönetmenligini Yahya Samanci üstleniyor. 17. Kar Film Festivalinde, Gönül Dagi dizi ekibinin de yer almasi sinema ve sanatseverler için simdiden büyük bir ilgi ile karsilaniyor.

17. Uluslararasi Kar Film Festivali sorumlu ögretim görevlilerinden Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Abdülkadir Atik bu tarz etkinliklerin hem üniversiteye hem de Erzurum’a renk kattigini belirterek “Iletisim Fakültesi olarak 17. Uluslararasi Kar Film Festivaline çok iyi hazirlandigimizi düsünüyorum. Yaklasik 125 kisilik bir ekiple çalismalarimizi tamamladik. Simdi festivalin baslayacagi günü bekliyoruz. Festivalde sadece üniversite ögrencileri degil Erzurum’daki vatandaslar da katilabilir. Sinema ve sanata ilgi duyan herkesin katilmasi gereken bir etkinlik oldugunu düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA