Iki Çuval Cevizle Basladi, Kendi Isinin Patronu Oldu

Tokat’in Niksar ilçesinde evinde iki çuval cevizle ise baslayan üç çocuk annesi, kendi isinin patronu oldu.

Iki Çuval Cevizle Basladi, Kendi Isinin Patronu Oldu
Cografi isareti alinan Niksar cevizi, ev hanimi olan Nezahat Dolu’nun (55) hayatini degistirdi. Evde kendi imkanlari ile iki çuval cevizle is hayatina baslayan Dolu, sanayi sitesinde ceviz kirma atölyesi açti. Esi ve çocuklarinin yani sira 4 kadina istihdam saglayan Dolu, yurt içi piyasaya ceviz içi göndermeye basladi.

Ceviz kirma atölyesinde iç ceviz kalite ve cinsine göre ayirilip kolilenerek iç piyasaya sunuluyor. Yaklasik 10 yil önce evde ceviz kirarak basladigi is hayatinda patron olmaktan mutlu oldugunu belirten Dolu, “Çalisiyorum, çalismayi da seviyorum. Bütün bayan arkadaslarima da tavsiye ederim. Herkesin elinde bir becerisi vardir mutlaka. Herkes elinden gelen beceriyi yapmaya çalissin. Evde oturup zaman öldürmektense çalismasi daha mantikli. Aile bütçesine çocuklarina katki olur” dedi.

Dolu, esi ve çocuklarinin da destegi ile aile sirketi kurduklarini belirterek, “Yalniz degilim, birlikte çalisiyoruz. Kendi isimi kurdugum için çok mutluyum. Isimi severek yapiyorum, agir gelmiyor bana. Ceviz patroniçesi olmak güzel bir duygu. Böyle hitap edilmesi hosuma da gidiyor. Gittigim yerlerde daha güvenilir, daha herkesin ablasi oluyorum, annesi oluyorum” diye konustu.

Kabuklu cevizden 5 çesit elde ettiklerini ifade eden Dolu, “Kirdigimiz ve çesitlerinde ayirdigimiz ceviz, kuruyemisçiler, tatlicilarin yani sira köy ekmeginde de kullaniyorlar. Cevizin faydalari çoktur. Bütün herkese özellikle çocuklarina ceviz yedirmelerini tavsiye ederim. Çünkü beyin gelisiminde, zekada çok faydasi oldugunu doktorlar söylüyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA