ASELSAN Ve Türk Telekom'dan Emekli Iki Kadin Beraber Sanat Atölyesi Kurdu

ASELSAN’dan emekli Aysel Bulus ve Türk Telekom’dan emekli Ugur Ertürk, birlikte kurduklari sanat atölyesiyle 7 yildir sanatseverlere hizmet ediyor.

ASELSAN Ve Türk Telekom'dan Emekli Iki Kadin Beraber Sanat Atölyesi Kurdu
ASELSAN’dan 2010 yilinda emekli olan Aysel Bulus, Türk Telekom’dan emekli arkadasi Ugur Ertürk ile beraber Altindag Belediyesi’ne bagli 365 gün boyunca kapilari açik olan Ulucanlar Yari Açik Cezaevi Sanat Sokagi’nda açtiklari sanat atölyesi ile 7 yildir sanatseverlere hizmet ediyor. Igne keçe alaninda sanatini sergileyen Aysel Bulus, çesitli el sanatlari ile gelenleri karsilarken Ugur Ertürk ise birçok alan üzerine çalismalar yapiyor. Sanatsever iki kadin, hünerlerini birlestirerek hem igne keçe, hem de resim, seramik, heykel, tas sanati gibi farkli sanat dallarinda satislarini yapiyor, Ulucanlar Sanat Sokagi’ndaki atölyelerinde onlari ziyaret edenleri agirliyor.

Aysel Bulus, sanatini 2010 yilindan beri icra ediyor

ASELSAN’dan emekli olduktan sonra igne keçe dersleri aldigini, 2010 yilindan beri bu islerle ilgilendigini dile getiren Bulus, “Sonra 2014 yilinda Ulucanlar Sanat Sokagi’na basladim. Burada devam ediyorum, igne keçe yapiyorum. 21 tane atölyemiz var burada, farkli farkli dallarda arkadaslarimiz çalisiyor. Turistik el sanatlarina bir ilgi duydugumu fark ettim. O yönde çesitli egitimler aldim. O sanatlarin içerisinde keçenin bana daha uygun oldugunu düsündüm ve o yönde ilerledim. O da benim çok hosuma gitti ve bu alanda devam ediyorum su anda. Keçe dogal bir ürün oldugu için ilgi de güzel. Insanlarin ilgisini çekiyor, farkli bir alan. Igne keçeyi çok fazla bilen yok. Gelip gördüklerinde hoslarina gidiyor. Çünkü igne keçeden giysi de tasarlanabiliyor. Yelektir, çantadir, ya da tablodur. Farkli farkli alanlarda çalisabiliyorum. Bu da insanlarin ilgisini çekiyor” dedi.



Ugur Ertürk ise birçok sanat dalinda hizmet veriyor

Türk Telekom emeklisi Ertürk, ortagi Aysel Bulus gibi emekli olduktan sonra sanat dallariyla ilgilendigini ifade ederek, “Bunlar ilk önce resimle basladi.

Resim, seramik, heykel kurslarina gittim. Onlara giderken Altindag Belediyesi’nin böyle bir sanat sokagi açtigini ögrendim. Müracaat ettim ve burada bir atölyemiz var. Arkadasimla paylasiyorum. Resim, seramik, heykel ben biraz böyle her telden çalan biriyim. Degisik seylere ilgi duyuyorum. Sonra taslara ilgi duydum. Taslarla tablolar yapiyorum. Bundan daha çok zevk almaya basladim. Buranin herhalde en karisik isle ugrasan atölyesi bizim atölyemiz. Herkesin buraya gelmesini istiyorum. Fazla bilmiyorlar burayi, yeni duymus olanlar var. Bizler de burada hakikaten güzel seyler üretiyoruz” diye konustu.

Yilin 365 günü açik olan, modern ve geleneksel sanat eserleri ile hediyelik esyalarin bulundugu Ulucanlar Sanat Sokagi, daha çok tanitilmak ve sanatseverleri agirlamak amaçli 16-30 Aralik süresince düzenlenen Sanat Senligi ile ziyaretçileri bekliyor.
Kaynak: İHA