Amasya'daki Kazada AFAD Personelinden Aci Haber Açiklamasi HES Kanali 3 Kisiye Mezar Oldu

Amasya’da HES kanalina düsen araçta ölen 2 gencin bulunmasi için yapilan çalismalar esnasinda suya düsüp agir yaralanan AFAD personeli kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, aksam saatlerinde Mülkbükü köyü civarinda 05 ABK 243 plakali hafif ticari aracin düstügü HES kanalinda suya kapildigini gören çevredekiler durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine 112 acil saglik ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Amasya Belediyesi su alti kurtarma ve AFAD ekiplerinin de katildigi aramalarda araca ulasildi. Içinde kimsenin bulunmamasi üzerine kanal boyunca arama baslatildi. Suya kapilan Fadime Özdemir (24) ambulansla kaldirildigi Tasova Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Bir süre sonra kanaldaki kuzeni Muratcan Sahin’in (17) cansiz bedeni bulundu. Sahin’in cenazesi hastane morguna götürüldü. Sahin’i arama esnasinda dengesin kaybederek suya düsen Amasya AFAD personeli Mürsel Demir (47) de agir yaralandi. Demir, ayni hastanenin acil servisine kaldirildi.

Hastaneye gelen Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Ikinci cesedin arandigi sirada AFAD Müdürlügümüzde arama kurtarma teknisyeni olarak çalisan Mürsel Demir kardesimiz yüksekten çökertme havuzuna düsmesi sonucu hayatini kaybederek görev sehidi olmustur” dedi.

Masatli, “Görev sehidimiz Mürsel Demir ile kazada vefat eden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, ailelerine ise bassagligi diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA