AK Parti'li Karayel, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

Türkiye-Avrupa Birligi (AB) Karma Parlamento Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Emrah Karayel, Anadolu Ajansinin "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

Karayel, AA foto muhabirlerinin yurt içi ve disinda çektigi, 2021'e damga vuran olaylari yansitan fotograflari inceleyerek, "haber", "spor" ve "yasam" kategorilerindeki 3 fotograf için oy kullandi.

"Haber" kategorisindeki oyunu, Filistinli bir kadinin Israil'in son saldirilari nedeniyle harabeye dönen evinin saglam kalan küvetinde torunlarini yikarken çekilen "Harabeler arasinda yasam" baslikli fotografa veren Karayel, diger kategorilerdeki fotograflari da tek tek inceledi.

"Spor" kategorisinde, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda klasik yay bireysel kategorisinde mücadele eden milli okçu Mete Gazoz'un kazandigi müsabaka sonrasi sevincini yansitan "Sampiyon Mete Gazoz" baslikli fotografi seçen Karayel, "yasam" kategorisinde ise Istanbul'da hilalin, Çamlica Camisi ve Galata Kulesi ile seyrine doyum olmayan görüntü olusturmasini yansitan, "Istanbul ve hilal" baslikli fotografi tercih etti.

- "AA, Türkiye'nin yüzü ve sesi"

Karayel, dünyanin dört tarafindan yayin yapan AA'nin "Türkiye'nin yüzü ve sesi" oldugunu söyledi.

"Harabeler arasinda yasam" baslikli fotografi Filistin'de yasanan Israil zulmüne dikkati çekmek için tercih ettigini anlatan Karayel, fotografin, Israil zulmünün ne kadar ölçüsüz ve sistemli oldugunu yansittigini belirtti.

Fotografin, günlük hayatta dert edilen birçok konunun, aslinda lüks oldugu gerçegini göz önüne serdigini ifade eden Karayel, "Filistinli kardeslerimize manevi olarak destek olmak, Israil zulmünü teshir etmek için söz konusu fotografi seçtim. Insallah Müslümanlarin yasadigi cografyalardaki mezalim en kisa sürede son bulur." mesajini verdi.

Karayel, Türkiye'nin, bu zulümlerin ortadan kalkmasini temin edecek tek ülke oldugunu dile getirerek, "Türkiye, 'Dünya besten büyüktür' derken aslinda Cumhurbaskanimizin agzindan bunu sembollestirmis oluyor. Türkiye, din farki gözetmeden zulme ugrayan bütün mazlumlara sahip çikiyor." dedi.

Kaynak: AA