Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

Bakan Yanik, 'Yorgun kahramanlar', 'Saglik çalisanlarinin sefkatli elleri', 'Ogullarinin emaneti Atmaca' ve 'Kadinlar için daldi' fotograflarina oy verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Anadolu Ajansinin düzenledigi "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin yurt içinde ve yurt disinda çektigi "haber", "yasam" ve "spor" kategorilerindeki fotograflari inceleyen Yanik, yasam kategorisinde tercihini Sebnem Çoskun'un "Saglik çalisanlarinin sefkatli elleri" ile Izzet Mazi'nin "Ogullarinin emaneti Atmaca" fotograflarindan yana kullandi.

"Saglik çalisanlarinin sefkatli elleri" fotografinin çok etkileyici oldugunu belirten Yanik, "Burada yeni bir hayat, bir insan görüyorsunuz. Kovid döneminde, hekimlerin normal hijyen tedbirinin çok ötesinde güvenlik tedbiri alinmis." diye konustu.

"Ogullarinin emaneti 'Atmaca" fotografini da çok etkileyici bulan Yanik, fotografta vefa duygusunun çok ön planda oldugunu belirterek "Adeta hikaye içerisinde hikaye var." dedi.

Haber kategorisinde Elif Öztürk Özgöncü'nün "Yorgun kahramanlar" fotografini oylayan Yanik, fotografin yanginda çok ciddi bir mücadele verildigini anlattigini ve itfaiyecilerde "is bitti, görev tamamlandi" rahatliginin görüldügünü ifade etti.

Spor kategorisinde ise tercihini Sebnem Çoskun'un "Kadinlar için daldi" fotografindan yana kullanan Yanik, "Hem amaci itibariyla önemli hem de çok estetik ve sik bir fotograf." degerlendirmesini yapti.

- "Seçmekte zorlandigim güzellikte fotograflar var"

Yanik, oylamanin ardindan AA muhabirine yaptigi açiklamada, özellikle dijital ortamlarda ve haberlerde fotograflari dikkatlice incelemeyi sevdigini, bir dönem amatör olarak fotografçilikla da ilgilendigi söyledi.

AA'daki muhabirlerin fotograf çekme becerisinin olaganüstü oldugunu dile getiren Yanik, söyle devam etti:

"Aslinda ben fotografi 'sanat' kabul edenlerdenim, o yüzden bakmayi seviyorum. Iyi fotograf bir hikaye anlatir. Sadece fotografa bakarak onun çekildigi atmosferin, haberin hikayesini aslinda anlayabilirsiniz ve sizi nereden bakmaniz gerektigi noktasinda da bir parça uyarir. O yüzden Anadolu Ajansinin fotograflarini seviyorum. Önceki yillardaki fotograf yarismalari, ödül kazanan fotograflarin degerlendirmelerini elimden geldigince takip etmeye çalistim. Bu yil da gerçekten çok güzel fotograflar var. Hatta seçmekte zorlandigim güzellikte fotograflar var. Ben her kategoride birer tane seçtim ama aklim seçemediklerimde. Fotograflari çeken tüm arkadaslarimizi tebrik ediyorum, hepsinin ellerine saglik."
Kaynak: AA