Adana'da Doga Fotograflari Sergisi'ne Yogun Ilgi

“Adana’da Yeniden Nefes Alacagiz Milli Agaçlandirma Kampanyasi” ve 5 Ocak Adana’nin kurtulusu etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Adana’da Doga Fotograflari Sergisi’nin açilisi Adana Valisi Süleyman Elban tarafindan Adana Arkeoloji Müzesi’nde gerçeklestirildi.

Adana'da Doga Fotograflari Sergisi'ne Yogun Ilgi
Fotograf sanatçisi Alperen Bilgili tarafindan çekilen fotograflardan olusan serginin açilisinda konusan Gündogdu Vakfi Baskani Dr. Gökhan Gündogdu, “Sehrimizde 15 tane ilçe var. Bu ilçelerimizde milli coskuyu bu sergiyle özellikle çevre ilçelerden çok sayida ögrencilerimizi getirmeye basladik. Degerli desteklerinden dolayi Milli Egitim Bakanligimiza, Milli Egitim Müdürlügümüze ayrica tesekkür ediyoruz. Müze tarafina geldigimizde ise, tüm müze çalisanlarimiz, müze müdiremiz bize sonsuz gönülden destek oldular. Bu kadar iyilikle yapilan projenin sonunda da bugün ilk meyvelerini almaya basladik” dedi.

Gündogdu, “Karaisali ve Imamoglu’ndan çocuklarimiz geldi, çok mutlu bir sekilde buradan ayrildilar. Ayrica kadin kooperatiflerimize de destek olduk. Yine buraya gelen her ögrencimiz adina orman yanginlarinda bir kampanya baslatmistik. Buraya gelen ögrencilerimi adina birer fidan bagisladik ve sertifikalarini verdik” dedi.

Vali Elban da yaptigi konusmada, “Adana’nin 100. yili etkinlikleri ve 5 Ocak hazirliklari kapsaminda yürütülmesinin arkasinda büyük bir ekip isinin oldugunu herkes biliyor. Bu benim katildigim etkinlik. Hakikaten güzel bir etkinlik. Adanamiza, kurtulusunu kutlayacagimiz 100. Yilin sanina uygun bir etkinlik olarak devam ediyor. Bu fotograf sergisi, o zamanki mücadele, tarihi mekânlar, o zamana iliskin insan, kullanilin savas malzemeleri vesaireye iliskin resimler bekleniyordu. Fakat Gökhan Bey, özellikle Adana ilk kurtulmus, insan kurtulmus, ne var, orada dogal olarak ne var, canli olarak, cansiz olarak onlari da resimlediler, onlari bana getirdiklerinde ben de inanin çok etkilendim. Ve böyle bir seye, hakikaten Türkiye’ye sanayi vizyonunu, egitim vizyonunu, tarim vizyonunun getirmis bir sehrin, artik bu etkinliklerde de farki seyler getirmesi gerekiyordu. Dolayisiyla bu etkinligin bu vizyonu getirdigine inaniyorum. Gerçeklesmesinde emegi olan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Vali Süleyman Elban, adana Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Ismet Yüksel ve öteki protokol üyeleri serginin açilis kurdelesini birlikte keserek, sergiyi gezdiler.
Kaynak: İHA