'18 Aralik Saglik Idarecileri Günü' Etkinligi Gerçeklestirildi

Kilis 7 Aralik Üniversitesi Saglik Yönetimi Bölümü ve Saglik Toplulugu tarafindan ortaklasa düzenlenen “18 Aralik Saglik Idarecileri Günü” etkinligi, Yusuf Serefoglu Saglik Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

'18 Aralik Saglik Idarecileri Günü' Etkinligi Gerçeklestirildi
Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan, Saglik Yönetimi Bölüm temsilcisi ve dördüncü sinif ögrencisi Burak Dis’in selamlama konusmasiyla baslayan program; Saglik Yönetimi Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Fatih Budak’in açilis konusmasiyla devam etti. Budak, konusmasinda; her düzeyde basarili saglik yönetiminin temel unsurunun, sagliga bütüncül yaklasimdan geçtigini ve içinde bulunulan koronavirüs pandemi sürecinin, sagliga bütüncül yaklasimin önemini ve geregini, açikça göstermis oldugunu ifade etti.

Covid-19 tedbirleri dâhilinde, 15 dakika ara verilen program; Saglik Yönetimi Bölümü dördüncü sinif ögrencilerinden Cemile Yag’in yazip yönettigi ve bölüm ögrencilerinden olusan tiyatro ekibinin sahneledigi “Sagliksizsiniz Türkiye” adli tiyatro gösterisiyle devam etti. Bir yarisma formatinda sahnelenen, halkin seçmis oldugu jüri tarafindan degerlendirilen saglik çalisanlarinin aslinda ne tür haksizliklarla karsi karsiya kaldigini, sanatin ve komedinin o ince diliyle anlatan tiyatro gösterisi, seyirciler tarafindan büyük alkis aldi.

Kareoke yarismasi ödül töreni sonrasi, kapanis kokteyliyle devam eden “18 Aralik Saglik Idarecileri Günü” etkinligi, ögrenci ve ögretim elemanlarinin, Yusuf Serefoglu Saglik Bilimleri Fakültesi’nde bulunan Kizilay aracinda yapmis olduklari kan bagisi ile sona erdi.
Kaynak: İHA