Türk Sanatçi, Nijerya'daki Çocuklara Konser Verdi

Antalya Devlet Senfoni Orkestrasi flüt sanatçisi Lelya Bayramogullari, Nijerya'da çocuklara konser verdi.

Bayramogullari'nin, baskent Abuja'da yeni açilan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Türk kültür merkezinde verdigi konsere çok sayida ögrenci ve ebeveynleri katildi.

Flüt sanatçisi Bayramogullari, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 19 Aralik'ta Abuja'da düzenlenecek 14'üncü Uluslararasi Festivali'nde Türkiye'yi temsil etmek için geldigini söyledi.

Nijerya'ya üçüncü defa geldigini anlatan Bayramogullari, "Burada bir ihtiyaç var, Nijeryalilarla gönül bagi kurduk. Onlara yardimci olmak için geldim ve ülkemi temsil edecegim için çok mutluyum." dedi.

Bayramogullari, festivaldeki konsere çocuklar katilamayacagi için YEE kültür merkezinde onlara özel etkinlik düzenlediklerini aktararak, çocuklari çok istekli ve heyecanli buldugunu ifade etti.

Çocuklara Türk müzigini tanittigini aktaran Bayramogullari, "Türk müziklerinin disinda biraz dünya müziklerinden de çaldim. Çocuklar da katildilar, hoslarina giden parçalara de tempo tuttular bana eslik ettiler." diye konustu.

Nijerya YEE Müdürü Macit Koç, YEE'nin Nijerya'da Türk dili ve kültürünü tanitmak gibi amaçlarinin oldugunu söyledi.

YEE'nin Nijerya'da sadece Türk dili ögretmeye odaklamadiginin altini çizen Koç, "Bugün flüt sanatçisi Leyla Bayramogullari tarafindan verilen konser, Türk kültürünün tanitimina bir örnek." dedi.

Kaynak: AA