Mehmetçik Lisesi Ögretmenleri AB Projesiyle Su Tasarrufu Egitimine Katildi

Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi idareci ve ögretmenleri, Erasmus+ programi kapsaminda Reunion Adasi'nda bir haftalik egitim programina katildi.

Mehmetçik Anadolu Lisesi'nden yapilan yazili açiklamaya göre, ögretmenlerin tasarruflu su tüketimi egitimi için gelistirilecek ögretim materyallerini kullanmayi gelistirmeleri amaciyla "Yasam Için Su Tasarruf Yapmaktan Asla Vazgeçmeyin. Okullardaki Gerçek Su Savasçilari" Projesi hayata geçirildi.

Avrupa Birligi Bakanligi Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanliginca yürütülen ve Erasmus+ kapsaminda Avrupa Komisyonunca desteklenen projede Türkiye'nin yani sira Ispanya, Romanya, Çekya ve Yunanistan'dan egitimciler, Fransa'ya bagli Hint Okyanusu’nun batisinda Mascarene adalar grubunun bir parçasi olan Reunion Adasi'ni ziyaret etti.

Tasarruflu su tüketimi egitimi için gelistirilecek ögretim materyallerini kullanarak ögrencilerde ve yetiskinlerde su bilinci olusturmayi hedefleyen proje kapsaminda ögretmenler adanin selale ve volkanik daglarini ziyaret ederek, su yogasi yapti.

Egitimde ögretmenlerin Fransiz egitim sisteminin kullanilmis sularin aritilip yeniden kullanimi, yagmur sularinin depolanmasi ve gereksiz su kullaniminin önüne geçilmesini içeren çalismalari inceledi, ayrica kirlenen suyun canlilar üzerindeki etkilerini ölçen bir deney yapilarak sonuçlari rapor haline getirildi.

Kaynak: AA