Kentcuky'deki Hortumda Kaybolan Dügün Fotografi 240 Kilometre Uzakta Bulundu

ABD'de, kasirganin en çok etkili oldugu Kentucky eyaletinde, hortumun yiktigi evden kaybolan dügün fotograflarindan biri 240 kilometre uzakta bulundu.

Kentucky'de yasayan Michaela Copeland, Mayfield kasabasinda kayinvalidesinin evinden hortumun uçurdugu dügün fotografinin 240 kilometre ötedeki Garfield kasabasinda bulundugunu ögrenince sosyal medyadan yasadigi saskinlik ve mutlulugu paylasti.

Copeland, kocasiyla dans ettigi bir dügün fotografinin Facebook'ta, felakette kaybolan esyalari sahiplerine ulastirilmasi için açilan bir grupta görünce, "Dügün fotograflarimizdan biri yaklasik 150 mil (240 km) uzakta bulundu. Tüylerim diken diken oldu." diye paylasimda bulundu.

Kasirganin etkili oldugu 4 eyalette birçok felaketzedenin kayip esyalarinin bulunmasina yardimci olan grupta Pamela Compton isimli üyenin, 12 Aralik'ta paylastigi Copeland çiftinin dügün fotografinin altina, "Garfield'daki çiftligimizde buldugumuz bu fotografi size postalamaktan memnuniyet duyacagiz. Tanri hepinizi korusun." diye yazdigi görüldü.

Bir diger dügün fotografinin da yaklasik 210 kilometre mesafede bulundugunu belirten Copeland, fotograflarinin böyle bir felaketten tahrip olmadan kurtulmasini "çok tuhaf" buldugunu ifade etti.

ABD'de 10 Aralik'ta meydana gelen ve 6 eyalette etkili olan hortumlarda Dawson Springs kentinin yüzde 75'i yikildi, toplamda en az 88 kisi hayatini kaybetti.

Hortumlardan en fazla etkilenen, hava sicakliginin gece eksilere düstügü Mayfield ve Dawson Springs'te elektrik ve su kesintileri devam ediyor.

Kaynak: AA