Fas Açiklamasi Uçuslari Askiya Alarak Omicron Varyantinin Ülkeye Kolayca Girmesini Engelledik

Fas yönetimi, ülkeye dogrudan uçuslarin askiya alinmasiyla yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantinin ülkeye kolayca girmesinin engellendigini belirtti.

Hükümet sözcüsü Mustafa Baytas, düzenledigi basin toplantisinda, Omicron varyantinin yayilmasini önlemek amaciyla ülkeye yapilacak dogrudan uçuslarin 31 Aralik'a kadar uzatilmasi karari ve buna yönelik elestirileri degerlendirdi.

Sinirlar açikken önceki varyantlarin ülkeye kolaylikla girdigine isaret eden Baytas, "Uçuslari askiya alma karariyla asi kampanyasiyla elde ettigimiz kazanimlari korumayi amaçliyoruz." dedi.

"Her saat degisen ve dalgalanmalar yasanan bir durumla karsi karsiyayiz. Hükümetin görevi ise halkin sagligini ve elde ettigi kazanimlari korumaktir ve degismeler dogrultusunda kararlar almaktir." diyen Baytas, uçuslarin askiya alinmasiyla yeni varyantin ülkeye kolayca girmesinin engellendigini kaydetti.

Baytas, kararin, turizm sektörüne yansimalari olacagini ancak asil önceliklerinin ölümlerin önüne geçmek oldugunu sözlerine ekledi.

Fas yönetimi, 28 Kasim pazar günü, ülkeye yönelik tüm uçuslari Omicron varyanti nedeniyle iki hafta boyunca askiya aldigini duyurmustu. Daha sonra bu karar 31 Aralik'a kadar uzatilmisti.

Kaynak: AA