Avusturya'da Omicron Varyanti Nedeniyle Seyahat Düzenlemesi Getirildi

Avusturya'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) omicron varyanti nedeniyle ülkeye girislerde asi veya hastaligi geçirmis olma sarti aranacak, bu kosula uymayanlar istisnasiz karantinaya girecek.

Avusturya Saglik Bakanligindan yapilan açiklamada, omicron varyantinin yayilmasini önlemek için 20 Aralik'tan itibaren daha kati seyahat düzenlemesinin yürürlüge girecegi bildirildi.

Açiklamada, 12 yas alti çocuklar, gebelik ve saglik sorunlari nedeniyle asi yaptiramayanlarin disinda ülkeye seyahat eden kisilerin asi ya da hastaligi geçirdiklerine dair belge ibraz etmesi gerektigi, aksi takdirde karantinaya tabi tutulacaklari kaydedildi.

- Noel'e özel izin

Bu arada ülke genelinde asi yaptirmayanlara yönelik sokaga çikma kisitlamasi sürerken Avusturya Saglik Bakani Wolfgang Mückstein, Noel ve yilbasi tatillerinde bu kisitlamanin asisizlar için kaldirilacagini duyurdu.

Mückstein, 24-26 ve 31 Aralik tarihlerinde asisiz kisilerin en fazla 10 kisiden olusan aile toplantilarina katilabilecegini, bu zaman zarfinda restoranlara yönelik uygulanan saat sinirlamasinin da kaldirilacagini bildirdi.

Avusturya'da son 24 saatte 2 bin 899 yeni vaka görülürken toplam vaka sayisi 1 milyon 245 bin 232'ye yükseldi. Virüs nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi ise 52 artisla 13 bin 438'e çikti.

Kaynak: AA