Yardim Kömürlerini Satan Ve Alanlara En Agir Cezalar Verilecek

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfindan aldigi yardim kömürlerini satanlara ve alanlara en agir cezalarin verilecegini söyledi.

Yardim Kömürlerini Satan Ve Alanlara En Agir Cezalar Verilecek
Sivas Kömür Tevzi deposunu ziyaret eden Vali Salih Ayhan, mevcut kömür kapasitesi ve yapilan çalismalar hakkinda Kömür Tevzi Müdürü Eyüp Yüce’den bilgi aldi.

Il ve Ilçe Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflari araciligi ile Türkiye Kömür Isletmeleri’nden saglanan kömürü ihtiyaç sahibi ailelere kislik yakacak ihtiyacinin karsilanmasi amaciyla dagittiklarini söyleyen Vali Ayhan, "Ilimiz genelinde 2021 yili için Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarimizda kayitli olan ihtiyaç sahiplerine dagitilmak üzere 12 bin 680 ton kömür talep edilmis olup, ilçelerimizin tamaminda kömürlerimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize ulastirilmis durumdadir" dedi.



Aile basi 1.3 ton kömür

Sivas’ta 4 bin 305 ton kömürün 3 bin 776 tonunun 2 bin 905 aileye dagitildigini belirten Ayhan, aile basina bin 300 kilogram olmak üzere kömür dagittiklarini ifade etti.

Vali Ayhan, kalan kömürün dagitim islemlerinin ise devam ettigini söyledi.



"En agir cezalar verilecek"

Ayhan, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflari araciligi ile ihtiyaç sahibi ailelerin kullanimi için verilen kömürleri satan ve alanlara en agir cezalarin verilecegini ifade edip, "Satildiginin tespiti halinde kömürün alimini ve satimini yapan kisi için de en agir ceza neyi gerektiriyorsa onu uygulayacagiz. Tüm vakiflarimiz Sivas’ta yasayan, hak sahibi vatandaslarimizin durumlarini yakindan takip ediyorlar. Sosyal devlet anlayisi içerisinde devletimizin tüm imkanlariyla ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin her zaman yanlarindayiz, yanlarinda olmaya devam edecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA