TUSAS, Malezya'da Bir Üniversite Ile Is Birligi Anlasmasina Imza Atti

Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS) ve Kuala Lumpur Üniversitesi Malezya Havacilik Teknolojileri Enstitüsü arasinda teknik ve uygulamali havacilik egitimleri konusunda arastirma programlari gelistirmek için isbirligi anlasmasi imzalandi.

TUSAS, Malezya'da Bir Üniversite Ile Is Birligi Anlasmasina Imza Atti
Kuala Lumpur Üniversitesi Subang Kampüsü’nde imzalanan is birligi anlasmasi çerçevesinde gerçeklestirilecek olan karsilikli insan kaynagi ve akademisyen gelistirme programlari ile Malezya’nin havacilik endüstrisinde yetenek havuzunun ve genel olarak hava gücünün gelistirilmesine yönelik çalismalar yapilacak. Imzalanan anlasma ile Malezya Havacilik Endüstrisi 2030 Projeleri kapsaminda gerçeklestirilecek uçak ve insansiz hava araçlari tasarim, mühendislik, üretim, sistem entegrasyonu, tamir ve bakim (MRO) süreçlerinde is birligi saglanmasi hedefleniyor.

Kuala Lumpur Üniversitesi ile gerçeklestirilen is birligi anlasmasina iliskin degerlendirmelerde bulunan TUSAS Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Sirketimizin UniKL MIAT ile gerçeklestirdigi is birligi kapsaminda Malezya için olusturulacak havacilik alanindaki egitim programlari ile Malezya’nin havacilik ekosistemine güç katacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Malezya, dünyanin havacilik alaninda en hizli gelisen ülkelerinin bulundugu cografyada yer aliyor. Bu anlasma Malezya’nin bölgede havacilik alaninda lider olmasina katki saglamasinin yaninda, bu alanindaki talepleri yüksek kalitede is gücü ile karsilamaya da imkan saglayacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA