Kartal Belediyesi'nden Kazakistanli Ögrencilere Afet Bilinçlendirme Egitimi

Kartal Belediyesi ve Maltepe Üniversitesi Sokakta Yasayan ve Çalisan Çocuklar için Uygulama ve Arastirma Merkezi (SOYAÇ) is birligiyle düzenlenen ortak çalismalar her geçen gün güçlenerek devam ediyor. 2011 yilinda dezavantajli çocuklar ve gençler için düzenlenen egitimlerin ardindan Kazakistan’dan gelen ögrenciler için ‘Afet Bilinçlendirme ve Farkindalik Egitimi’ düzenlendi.

Kartal Belediyesi'nden Kazakistanli Ögrencilere Afet Bilinçlendirme Egitimi


Kazakistanli ögrencilerden egitime büyük ilgi

Abai Kazakh National Pedagogical Üniversitesi’nde ögrenim gören 72 Kazakistanli ögrenci için Maltepe Üniversitesi Uluslararasi Ofis is birligi ile olusturulan SOYAÇ Staj Egitim Programi kapsaminda Afet Bilinçlendirme ve Farkindalik egitimi verildi.

Maltepe Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen ve Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi ekipleri tarafindan verilen egitime ögrenciler büyük ilgi gösterdi. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi egitmeni Ömer Can Erdogan tarafindan verilen egitim Kazakistanli ögrenciler için simultane çeviri yapilarak aktarildi. Egitimde afet öncesi alinmasi gereken önlemler, bir afet aninda ve sonrasinda yapilmasi gerekenler anlatildi.

Psiko-sosyal destek egitimleri planlaniyor

Geçmiste Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Istanbul Il Müdürlügü’nün de destegiyle yürütülen ‘Çocuklarla Birlikte’ projesiyle Kartal Belediyesi tarafindan çocuklara ve onlara yardimci olan personellere sivil savunma egitimi verilmisti. 2011 yilindan bu yana is birligini devam ettiren SOYAÇ ve Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi ekipleri, görevli sivil savunma personeline yönelik psiko-sosyal destek amaçlayan egitim programlari için de çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA