Isparta'da Su Emen Geçirimli Betonla Yagmur Suyu Depolaniyor

Isparta Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü, son yillarda yasanan kuraklik nedeniyle önemli bir projeyi hayata geçirdi. Suyu emen beton gelistiren Il Müdürlügü, bu sayede yagmur sularini depoluyor. Depolanan su ise bahçe sulamalari ve kuruma bagli araçlarin yikamasinda kullaniliyor.

Isparta'da Su Emen Geçirimli Betonla Yagmur Suyu Depolaniyor
Suyu emen geçirimli beton gelistiren Çevre Sehircilik Il Müdürlügü, depolanan yagmur sulariyla hem bahçe suluyorlar hem de araçlarini yikiyorlar. Il Müdürlügü, son yillarda yasanan kuraklik nedeniyle önemli bir proje hayata geçirdi. Yagmur hasadi da denilen bu proje kapsaminda suyu emen geçirimli beton gelistiren Çevre Sehircilik Müdürlügü, bu sayede yagmur sularini depolayip alanina uygun olarak kullaniyor.

Türkiye genelinde ilkler arasinda yer alan bu projenin detaylarini Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Abdullah Borca gazetecilere anlatti. Borca “ Çevre Sehircilik Il Müdürlügü olarak burada çevre düzenlemesi ve otopark olarak yaptigimiz düzenleme sonucunda yagmur suyu toplama sistemi gerçeklestirdik. Planlanan atik yönetimi hususunda 2021 yilinda düzenleme oldu. Parsel büyüklügü 2 bin metre kareden büyük olan yapilarda yagmur suyu depolama sistemi kurulmasi gerekiyor. Biz burada örnek bir çalisma olabilmesi için bire bir uygulamali sistem yaptik. Otopark düzenlemesi yaparken ayni zamanda iklim degisikligini hissettigimiz bu zamanda yagmur suyunun önemini fark ettik. Bu zamanlarda yagmur suyunu bosa kullanmamak anlaminda su geçiren beton uygulamasi yaparak su hasadi olusturmaya baslayarak gerek bahçe sulamamizda gerek otomobil yikamalarimizda bunu faaliyete geçirdik” ifadelerini kullandi.

5 bin litrelik yagmur suyu deposu olusturuldu

Iklim kriziyle mücadeleler sürerken Isparta Çevre Sehircilik Il Müdürlügü önemli bir çalismaya imza atti. Yapilan çalismada 5 bin litrelik yagmur suyu deposu olusturuldugunu belirten Borca, “Faaliyete geçirdigimiz örnek uygulama ile 5 bin litrelik yagmur suyu deposu olusturduk. 5 bin litrelik su deposu yaklasik 150 araç yikamasinin yaninda bahçe sulamamizda da kullanabiliyoruz, daha önce bosa giden yagmur sularimiz yagmur hasadi sayesinde artik bosa gitmiyor verimli olarak kullanabiliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA