Gündogdu, 'Cedit'te Mahalle Sakinlerimiz Bize Güvendi Ve Inandi'

Cedit’te incelemelerde bulunan Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündogdu, buradaki kentsel dönüsüm projesinin Türkiye’ye örnek olacagini belirterek, "Cedit’te mahalle sakinlerimiz bize güvendi ve inandi" dedi.

Gündogdu, 'Cedit'te Mahalle Sakinlerimiz Bize Güvendi Ve Inandi'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan yürütülen Izmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesi, planlandigi sekilde ilerliyor. Hak sahipleriyle yapilan görüsmelerin ardindan yüzde 96 oraninda uzlasma saglandi ve binalar tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda yikim islemleri devam ediyor. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündogdu da çalismalari yerinde inceledi.

"Bu Türkiye rekorudur"

Yetkililerden projenin geldigi son noktayla ilgili bilgi alan Genel Sekreter Gündogdu, "Cedit Mahallemizde 120 bin metrekarelik alanda çalismalarimizi sürdürüyoruz. Proje alaninda 494 adet bina ve bu binalarda 1209 adet bagimsiz bölüm bulunuyordu. 1688 hak sahibiyle bu yilin mart ayinda görüsmelere basladik. Mahallemizde bir ofis kurduk. Hak sahipleriyle bir araya geldik ve yüz yüze görüsmeler yaptik. Bugün geldigimiz noktada yüzde 96 oraninda uzlasma tutanaklarimizi imzaladik. Bu kentsel dönüsüm projelerinde bir Türkiye rekorudur. Cedit’te mahalle sakinlerimiz bize güvendi ve inandi" ifadesini kullandi.

"Modern konutlar insa edilecek"

Türkiye’ye örnek olacak kentsel dönüsüm projesinde bu adimlarin nasil atildigi yönünde de açiklamalarda bulunan Gündogdu, "Bu proje için özel bir ekip kurduk, mahallemizde ofis açtik. Vatandaslarimiza en ince detayina kadar projeyi anlattik, onlar da bize güvendi ve inandilar. Tahliye sürecinde tasinmalarina yardimci olduk, kira ödemelerini yaptik. Su anda yikim süreci devam ediyor. 2-3 ay içinde yikim islemi tamamlanacak. Ardindan TOKI burada 1105 adet modern konut üretecek ve hak sahiplerine teslim edecek. Parklari, sosyal donati alanlari olan, alt yapisi yenilenmis, yepyeni bir mahalle olusacak" diye konustu.

Kaynak: İHA