Afrika'da DEAS Baglantili Saldirilarda Can Kaybi 2017'Ye Göre 2 Kat Artti

ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yayinlanan terör raporunda, terör örgütü DEAS’in Afrika’daki terör saldirilarinda can kaybinin 2017’ye göre neredeyse 2 kat arttigi ifade edildi.

Afrika'da DEAS Baglantili Saldirilarda Can Kaybi 2017'Ye Göre 2 Kat Artti
ABD Disisleri Bakanligi tarafindan terör raporu yayinlandi. Raporda, terör örgütü DEAS’in Suriye ve Irak’ta yenilmesinin ardindan terör agini aktif olarak Irak ve Suriye disinda gelistirdigi ifade edilerek, “DEAS, Irak ve Suriye’de ele geçirdigi tüm topraklari kaybetmesine ragmen örgüt ve kollari, dünya çapinda ölümcül saldirilar gerçeklestirerek, terör saldirilari düzenlemeye devam etti. Gelisen tehdidin bir göstergesi olarak, Irak ve Suriye disindaki DEAS üyeleri 2020’de önceki yillara göre daha fazla ölüme neden oldu" ifadeleri kullanildi.

Raporda, Afrika’da DEAS baglantili terör saldirilarinda önemli bir artis oldugu ve bu sayinin 2017’de 2 bin 700, 2020’de ise yaklasik 5 bine çiktigi aktarildi. Yalnizca Mozambik’te bin 500 kisinin DEAS saldirilariyla hayatini kaybettigi ifade edilen raporda, terör örgütünün 2020’nin ilk yarisinda daha sik saldirilarla hem Irak’ta hem de Suriye’de aktif varligini korumayi basardigi belirtildi.

Raporda, Asya kitasi ile ilgili ise DEAS’in kitada bireyleri radikallestirmek ve onlari saldiri düzenlemeye tesvik etmeye yogunlastigi açiklandi.
Kaynak: İHA