TIKA, Lübnan'daki Çiftçilere El Traktörü Yardiminda Bulundu

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Türkmenlerin çogunlukta yasadigi Lübnan’in Baalbek vilayetindeki çiftçilere 15 el traktörü, 2 ton gübre ile sebze tohumu yardimi yapti.

TIKA’nin Baalbek vilayetine bagli Duris beldesinde gerçeklestirdigi yardim teslim törenine TIKA Lübnan Koordinatörü Orhan Aydin, Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Baris Ulusoy, Baalbek Müftüsü Seyh Salih Sulh, Duris Belediyesi çalisanlariyla çiftçiler katildi.

El traktörlerinin anahtar teslim töreninde kisa bir konusma yapan Ulusoy, TIKA’nin uzun süredir Lübnan’da özellikle çiftçilere destek amaçli birçok yardim programini hayata geçirdigini ifade etti.

Büyükelçi Ulusoy, Türkiye’nin bu zor süreçte Lübnan hükümeti ve halkinin yaninda durmaya devam edecegini belirterek, TIKA üzerinden gelecekte farkli yardimlarin sunulacagini ve bundan da memnuniyet duyduklarini dile getirdi.

TIKA Lübnan Koordinatörü Aydin da yardimin Duris Sosyal Dernegi ile yaptiklari is birligi kapsaminda ihtiyaci olan çiftçilere sunulacagini aktardi.

Aydin, Baalbek’in kuzey Bekaa bölgesinde 5 köyde yerlesik 5 bin dönüm araziye sahip yaklasik 200 Türkmen ailenin bulundugunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA