Samsun'da Solucan Gübresi Tesisi Sayisi 4'E Çikti

SAMSUN – Samsun Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, solucan gübresi için izin alan isetme sayisinin 4’e çiktigi duyurdu.

Samsun'da Solucan Gübresi Tesisi Sayisi 4'E Çikti
Vezirköprü, 19 Mayis, Kavak ilçelerinde 3 adet isletme bulunmaktayken Kavak ilçesinde kurulan bir isletmeye daha “Solucan Gübresi Çalisma Onay Belgesi” Müdür Saglam tarafindan takdim edildi.

Isletme yetkilisi Adnan Duran’a belgeyi makaminda takdim eden Saglam, “Organik bilesenlerden olusan solucan gübresi, toprak degerlerini iyilestirici etkisinin yani sira bitkilere besin maddeleri saglama sebebiyle, organik yetistiricilik yapilan bütün alanlarda uygulanmasi mümkün olan bir gübredir. Gübresi, çiftlik gübresinin tam olarak yerini alamasa da kimyasal gübre ve ilaç kullaniminin yasak oldugu organik tarim üretim alanlari için çok önemli bir materyaldir. Sertifikalandirilmis organik gübre olarak, rahatlikla hem meyve hem de sebze üretim alanlarinda kullanilabilir. Gübre topraga karistiginda, toprak bitki besin maddeleri yönünden zenginlesip verimliligi artirmakla kalmayip uzun yillar verimli etkisini de sürdürmektedir. Bu baglamda, çalisma onay belgesini takdim ettigimiz tesisimizin Türk tarimina hayirli ugurlu olmasini diliyor ve bu girisimcilerimizin sayilarinin artmasini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA