Salihli'de Pazaryerinin Açik Alanlarinin Üstü Kapatiliyor

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda ile Büyüksehir Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan Bedesten Çarsisi, Otopark ve Pazaryeri projesinde pazaryerinin açik alanlarinin kapatilmasi noktasinda protokol imzaladi.

Salihli'de Pazaryerinin Açik Alanlarinin Üstü Kapatiliyor
Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ü makaminda ziyaret etti. Ziyarette, Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan Bedesten Çarsisi, Otopark ve Pazaryeri projesinde pazaryeri kisminin açik kalanlarinin kapatilmasi ile ilgili isbirligi protokolü imzalandi. Protokolün imza altina alinmasinin ardindan açiklamalarda bulunan Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda, “2014 yilinda Salihli’yi degistirme adina çiktigimiz yolculuk devam ediyor. Gerçek anlamda yaklasik 8 yildir sizinle Salihli’ye hizmet etmek bizim için çok anlamliydi. Salihli tarihinde bu kadar hizmetin olmadigi bir süreci 7 yilda Salihli halki yasadi. Bu anlamda sizlere çok tesekkür ediyoruz. Geçtigimiz dönem içinde yapmis oldugumuz Bedesten Çarsisi ve otopark, kapali pazaryeri için sag olun. Yaklasik 650 araçlik otopark su an devredildi. Su anda pazarci esnafimiza ve Salihli halkimiza hizmet ediyor. Salihli 170 bin nüfusa sahip. Ancak Salihli çevresiyle birlikte 400 bin nüfusa hizmet eden bir sehir. Çarsamba Pazari kültürü bizde çok yaygin. Çarsamba günü diger tüm ilçelerden de alisverise gelen birçok vatandasimiz var. Yapmis oldugumuz pazaryeri su an yetersiz. Dolayisiyla sigmadigi için açik alanlara tasmak durumunda kaldik. Vatandaslarimizin, esnaflarimizin magdur olmamasi için açik alanlarin da kapatilmasini sizlere sunduk, paylastik. Bu konuda da bir proje gerçeklestirdik. Kapatacagimiz alana da yaklasik 200 esnafimiz yerlesecek. Bu ciddi bir rakam. Bu protokol ile magdur olan esnafimizin da en azindan vatandasimiza hizmet noktasinda vatandasimizla birlikte kaliteye kavusacaklar. Protokolün içerigi bu sekilde. Salihli’ye hizmet yolculugumuz sizinle birlikte devam ediyor. Bu anlamda tesekkür ediyoruz” dedi.



“Salihli halkina hayirli olsun”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ise yapilan protokolle ilgili olarak, “Bu konuda vesile oldugunuz için sizlere, emegi geçen ve katkisi olanlara tesekkür ediyorum. Birliktelik devam ediyor. Ortak projemiz kapsaminda hem Salihli Belediyesi hem Manisa Büyüksehir Belediyesinin birlikteliginde bir projeyi hayata geçirecegiz. Zeki Baskanimizin da ifade ettigi gibi mevcut alanin artik yeterli gelmemesi üzerine pazaryeri alaninda iyilesme ve büyüme gerçeklestiriliyor. Biz de bu noktada Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda’nin dün nasil yanindaysak bugün de yanindayiz. Bütün Salihli halkina hayirli ugurlu olsun. Insallah bittiginde de daha güzel ortamlarda kullanmayi Allah nasip etsin. Hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA