Rektör Polat, Azerbaycan'da Akademik Is Birligi Görüsmeleri Yapti

Akademik is birligi görüsmeleri kapsaminda Azerbaycan’a giden Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi (ADSNU) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanli ile bir araya geldi.

Rektör Polat, Azerbaycan'da Akademik Is Birligi Görüsmeleri Yapti
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat akademik konularda is birligi görüsmelerinde bulunmak için Azerbaycan’a gitti. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Refik Polat program kapsaminda Azerbaycan Milli Egitim Bakanligi, Azerbaycan Türkiye Büyükelçiligi, Azerbaycan Milletvekilleri ile ikili görüsmelerde bulundu.

Rektör Polat’in Azerbaycan’a gerçeklestirdigi ziyaretin ilk gününde Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanli ile bir araya geldi. Buradaki görüsmede yapilabilecek akademik is birlikleri, ögrenci degisimi ve personel degisimi hareketlilikleri konular ele alindi. Programin devaminda Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanli üniversitenin ögretimi, laboratuvarlari hakkinda Polat’a bilgilendirmelerde bulundu. Program üniversitenin Lazer Merkezi, Mineraloji Müzesi ve laboratuvarlari gezilmesi seklinde devam etti.

Ziyaretinin ikinci gününde ADSNU Senato Toplanti odasinda akademik is birligi anlasmasi imzalandi. Protokol imza törenin öncesinde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat sunum yaparak senatoyu KBÜ hakkinda bilgilendirdi. Polat, Karabük Üniversitesinin dünya çapinda birçok üniversiteyle anlasmasi oldugunu ifade ederek almis oldugu basarilari aktardi. ADSNU Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanli, böyle bir yüksekögretim kurumuyla is birliginin her iki üniversiteye, özellikle ADNSU’ya yeni ufuklar açacagini söyledi.

Imza törenin ardindan taraflar günün anisina birbirine hediyelerini takdim etti.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve ADSNU Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanli beraberindeki heyet Azerbaycan Millî Egitim Bakanligi Bakan Yardimcisi Dr. Firudin Gurbanov, Türkiye - Azerbaycan Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Üyeleri ve milletvekilleri Azay Kuliyev, Malahat Ibrahimgizi, Milletvekili Nasib Mahamaliyev ile görüsmelerde bulundu. ADSNU Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanli burada milletvekillerine nitelikli mühendislerin yetistirilmesinden ve kardes ülkenin bu konudaki tecrübesinin öneminden bahsetti.

Babanli, Karabük Üniversitesi ile is birliginin, çift diploma programlarinin baslatilmasinin, akademisyen ve ögrenci degisiminin gelecekte olumlu sonuçlar verecegine olan inancini dile getirdi.

KBÜ heyeti resmi temaslarin ardindan 20 Ocak Sehitleri’nin yer aldigi Bakü Sehitler Hiyabani’nda dua ederek Sehitlige karanfil birakti.
Kaynak: İHA