Ordu'da Satisa Uygun Olmayan Bir Ton Et Ele Geçirildi

Ordu'da zabita ekiplerince yapilan denetimlerde, satisa uygun olmayan bir ton ete el konuldu.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamada, Ordu Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanligi ekiplerinin, halk sagligi ve gida güvenligi konusunda il genelinde denetimlerini sürdürdügü belirtildi.

Zabita Dairesi, Tarim ve Orman Il Müdürlügü, veteriner hekimler ve kolluk kuvvetlerince kasaplarin denetlendigi ve kaçak hayvan girisini önlemek üzere kontrollerin yapildigi aktarilan açiklamada, Altinordu ilçesinde 25 is yerinin denetlendigi, mühürsüz 805 kilogram et ile kesim raporu olmayan 3 kuzuya, mührü olmayan 1 kuzuya ve etiketi olmayan 14 kilogram tereyagina el konuldugu kaydedildi.

Açiklamada, Fatsa ilçesinde 28 is yerinin denetlendigi, bu denetimlerde ise is yeri açma ve çalistirma ruhsati olmayan 6 is yeri ve mezbahane kesim fisi, veteriner saglik raporu, parça et alis faturasi bulunmayan 1 is yeri ile ilgili tutanak tutuldugu ifade edildi.

Ünye ilçesinde 22 is yerinde yapilan denetimlerde, temizlik ve hijyen kurallarina uymayan 2 kasap, saglik ve kesim raporu ibraz etmeyen 3 is yeri ile ilgili tutanak tutuldugu vurgulanan açiklamada, "Ekipler tarafindan Persembe ilçesinde yapilan denetimlerde mühürsüz olan 25 kilogram karkas ete, Kabadüz ilçesinde yapilan denetimlerde ise mühürsüz olan 1 karkas ete el konuldu. Ekiplerin diger ilçelerde yaptigi denetimlerde ise herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemistir." ifadesi kullanildi.

Açiklamada, ekiplerin, 19 ilçede 150 et satis noktasinda yaptigi denetimlerde toplam 1 ton ete el koydugu kaydedildi.

Kaynak: AA