Ordu'da Ögrenciler AHOB Ile Basariya Odaklanacak

Ordu Valiligi dünyanin yapay zeka içeren ilk, dikkat, odaklanma ve anlayarak hizli okuma yazilimi olan ZekaSoft AHOB ile ögrencilerin derslerinde basariyi yakalamalarina destek olacak.

Ordu'da Ögrenciler AHOB Ile Basariya Odaklanacak
Ordu Valiligi ile ZekaSoft arasinda yapilan protokol ile Ordu genelindeki yaklasik 350 ögrenciye AHOB kullanim lisansi alindi. Lisanslar, Ordu Il Milli Egitim Müdürlügü araciligi ile sehit ve gazi çocuklari ile öksüz ve yetim çocuklarimiza iletildi.

Uygulamaya iliskin bir açiklama yapan Vali Tuncay Sonel, bu yazilimin katkisi sayesinde ögrencilerin derslerindeki basarilarini artirmayi hedeflediklerini, sosyal sorumluluk duygusu içerisinde ögrencilerde basariyi artirmanin yaninda farkindalik olusturmak istediklerini belirtti.

Vali Sonel, yazilimin il genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki ögrenciler tarafindan kullanilmaya baslandigina isaret ederek, "Programin hedefinin özellikle teknolojik aletler (cep telefonu, tablet gibi) ile asiri hasir nesir olan çocuklarda ve diger çocuklarimizda da sikça gördügümüz okuma aliskanligi, dikkat daginikligi ve odaklanma problemlerinin yaninda bu teknolojik aletlerden de kaynakli olan göz koordinasyonu ve göz kaslari tembelligini gidermek oldugunu uygulamalarda tespit ettik. Belirtilen problemler maalesef günümüzün hastaligi ve zararli aliskanligi olarak karsimizda duruyor. Bu yazilim sayesinde lisanslari kullanmaya baslayan çocuklarimizda bir ay sonra gözle görülebilir ve hissedilebilir bir degisikligin ve gelisimin olacagini görecegiz. Bu ögrencilerimizin kullanimindan sonra sonuçlarini yeniden degerlendirecegiz elbette. Ama görünen o ki, çocuklarimiz bu programi kullandiktan sonra okuma hizlarini artacagini, dikkat daginikligi ve odaklanma sorunlarini çözmüs olacaklarini, göz koordinasyonu bozuklugu ve göz kaslari tembelligini geride birakacaklarini hep birlikte gözlemleyecegiz. Çocuklarimiza, ögrencilerimize katki sunacak bu ve bunun gibi uygulamalari hep destekleyecegiz. Yeter ki ögrencilerimizin basarilari artsin. Onlari hep basarili görmek istiyoruz. Tek amacimiz onlarin basarilarina katkida bulunmaktir" dedi.

Kaynak: İHA