Ögrencilerden Kan Bagisina Destek

Ordu’nun Ünye ilçesinde lise ögrencileri ve ögretmenler, Türk Kizilay’in kan bagis kampanyasi destek oldu.

Ögrencilerden Kan Bagisina Destek
Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ünye Turizm Meslek ve Otelcilik Lisesi ögrencileri ile ögretmenleri, Türkiye’de kan bagisinin önemine dikkat çekmek amaciyla Türk Kizilay’in kan bagisi kampanyasina öncülük etti. Yogun katilimin oldugu duyarlilik kampanyasinda yaklasik 300 ögretmen ve ögrencinin bagisa destek verecegi ögrenildi.

Kan bagisi kampanyasi hakkinda açiklamalarda bulunan Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmenlerinden Oktay Kaynar, "Turizm Meslek ve Otelcilik Lisesi’nin kan bagisi kulübüyle kendi okulumuzun kan bagisi kulübünün toplum hizmeti yararina yaptigimiz okulumuzda düzenlenen 4’üncü kan bagisi faaliyetidir. Kan ihtiyacinin önemini ögrencilerimize anlatmak, ileride 18 yaslarini dolduklarinda da birer kan bagisçisi olmalarini saglayabilmek için hem bilinçlendiriyoruz, hem de kendi çevrelerinden bagislarla belirli bir kampanya yaparak, Türk Kizilay’a ve milletimize destek olmaya çalisiyoruz. Bu süreçte okul idaremiz ve Ilçe Egitim Müdürlügü’müzün bize katkilari oldu. Kampanyamiz devam ediyor, okulumuzda 37 ögrencimizin kendi çevrelerinden bulduklari bagisçilari var. Iki okul olarak 500’ün üzerinde bagisçi bulduk ama 300 civarinda kan bagis gelirlerse bizim için basarili bir faaliyet olur” dedi.

Turizm Meslek ve Otelcilik Lisesi ögretmeni Mustafa Temiz ise, tüm bagisçilara tesekkür ederek, "Kan bagisi kampanyasi yapmak için karar aldik. Bu karar dogrultusunda Kizilay Ordu Subesi ile is birligi içerisine girdik. Okullarimizda tüm ögrencilerimizi kapsayan egitimler verdik. 20 tane ögrencimiz Turizm Meslek ve Otelcilik Lisesi olarak çevrelerindeki yakinlarindan bulduklari kan bagisçilariyla beraber bugün buradayiz. Umarim bagislar beklentilerimizin üzerinde olur" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA