Müzik Yolculugunda Liderlik Kazanimlari

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Egitim Fakültesi ve Iletisim Fakültesi tarafindan düzenlenen "Müzik Yolculugunda Liderlik Kazanimlari” etkinliginin konugu ünlü müzik egitmeni Dr. Benal Tanrisever oldu.

Müzik Yolculugunda Liderlik Kazanimlari
Berlin Senfoni Orkestrasi, Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi, Beethoven Haus, Carnegie Hall ve Lincoln Center ve daha pek çok önemli salon ve orkestralarda konserler veren Dr. Benal Tanrisever, mini piyano resitali ve yapmis oldugu etkilesimli söylesi ile ögrencilerin ufkunu açti. Liderlik konusunu notalarla degerlendiren Dr. Benal Tanrisever, Beethoven’in “Firtina” eserinden ve kendi hayatindan örnekler sundu. HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdogan, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Yogun ilgi gösterilen etkinlikte, verdigi mini piyano resitalinin ardindan yaptigi konusmada, herkesin müzikle bir iliski kurmasi gerektigini belirten Dr. Benal Tanrisever, “Liderlik konusunda benim yaptigim hiçbir sey tesadüf degil. Ben kafamda planliyorum. Önce hayal kuruyorum. Daha sonra bilgiye ulasarak analiz ediyorum. Ve onu analiz ederek anlamaya çalisiyorum. Daha sonra bütünlestirerek birlestiriyorum. Hayatin her yerinde bu var. Ben müzisyen oldugum için bunu müzikle yapiyorum. Sizler de hayatinizin her alaninda bunlari yapmalisiniz. Ileride bir ise baslamak için basvuruya gittiginiz zaman yeteneklerinize göre degerlendirileceksiniz. Risk alabilen, ekip çalismalarina uygun olan, kendini iyi ifade eden biri olabilmek için müzikle iletisim kurmaniz gerekiyor. Liderlige giden yol müzikten geçiyor. O nedenle sizlere bir enstrüman çalmanizi, sarki söylemenizi yani müzikle bir iliski kurmanizi öneriyorum. Bunlar size çok önemli ve güzel seyler kazandiracaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA