Milletvekili Arvas Açiklamasi 'Yatirim, Üretim Ve Istihdam Seferberligi Içindeyiz'

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve belediye baskanlarinin Ankara temaslari devam ediyor. Milletvekili Arvas ve beraberindeki Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis, Gevas Belediye Baskani Murat Sezer ve Çaldiran Belediye Baskani Sefik Ensari ile Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’i ziyaret etti.

Milletvekili Arvas Açiklamasi 'Yatirim, Üretim Ve Istihdam Seferberligi Içindeyiz'
Ziyaretin ardindan açiklamalarda bulunan Milletvekili Arvas, Van’da özellikle issizligin çözümü için üretim ve istihdam odakli projelerin görüsüldügünü, bunun yaninda kente katma deger saglayacak yatirim tekliflerinin istisare edildigini söyledi.

Van’da genç issizlige çözüm üretmek, istihdama ilave degerler kazandirmak amaciyla Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile verimli bir toplanti yaptiklarini ifade eden Arvas, Dogu Anadolu Kalkinma Ajansinin katkilari ile Cazibe Merkezleri Destekleme Programi kapsaminda devam eden projelerinin de degerlendirildigini belirtti.

Arvas, AK Parti hükümeti ile Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin terörden en çok etkilenen dogu bölgesinde Van Tekstil ve Hazir Giyim Organize Sanayi Bölgesinin altyapisina önemli mali destekler saglayarak projeyi hibe kaynaklar ile finanse ettigini hatirlatarak, 15 bin kisiye yeni istihdam imkanlari olusturacak projede 11 firmaya yer tahsisi yapildigi ve bazilarinin kazi çalismalarina basladigini kaydetti.

Ayni sekilde Cazibe Merkezleri Destekleme Programi kapsaminda alt yapisi tamamlanan Ercis Organize Sanayi Bölgesinde 24 firmaya yer tahsisi yapildigini dile getiren Arvas, fabrika insaatlarinin devam ettigini söyledi.

Ercis Tarima Dayali Ihtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi, Jeotermal Kaynak Sondaj ve Sicak Su Iletim Hatti Fizibilite Projesinde tüm saha çalismalarinin tamamlanarak sondaj asamasina gelindigini ifade eden Arvas, “Piyasa maliyetlerinden dolayi projeye tahsis edilen bütçenin arttirilmasi talebinde bulunduk. Yine ayni sekilde 3 Kasim 2020 tarihinde Özalp merkez çarsisinda çikan yanginda magdur olan esnafa yönelik yapilan Özalp Halk Pazari Esnaf Sitesi Yapimi ve Park Alti Dükkanlarin Ekonomiye Kazandirilmasi Projesi kapsaminda insa edilecek is yerleri için maliyetlerin yeniden degerlendirilmesi ve bütçe artisi yapilmasi talebimizi ileterek, ilçe ekonomisinin ve ticaretinin yeniden canlandirilmasinin bu proje ile mümkün olacagini ifade ettik. Ipekyolu Belediye Baskanligi tarafindan yapilmasi planlanan ve projelendirilen bilim merkezi konusunda da destek istedik. Dogu Anadolu Bölgesinde bir ilk olacak bilim merkezinin kurulmasi halinde ögrenciler ve genç yasta herkesin becerilerini gelistirebilecek bir imkana kavusacagini izah ettik. Özellikle küçük yastaki ziyaretçiler için bir cazibe merkezi olacak bilim merkezinin, çocuklari bilimle bulusturacagini ve teknolojiyi toplum için daha da anlasilabilir bir hale getirecegini ifade ederek güçlü bir destek istedik. 2011 yilinda meydana gelen depremlerden sonra yapi kooperatifleri olarak esnaf tarafindan kurulan, Van’i üretim üssü ve istihdam kapisi haline getirecek, ilimiz ekonomisi ve istihdamina katki saglayacak, kentimiz ve sanatkarlarimiz için önemli olan ve bugüne kadar büyük fedakarlik yapilarak proje çalismalari tamamlanan Tusba Küçük Sanayi, Van Gölü Orta Ölçekli Küçük Sanayi ve Van Mermer, Mermerit, Sünni Mermer ve Tas Süslemeciligi Küçük Sanayi Sitelerinin 2022 yili yatirim programina alinarak söz konusu projelere kaynak aktarilmasini talep ettik” dedi.

Van’in turizm potansiyeli en yüksek ilçelerinden biri olan Edremit’te, belediye baskani tarafindan projelendirilen ve DAKA tarafindan desteklenen Yüzen Otel Projesi kapsaminda atil durumda bulunan feribotun yeniden restore edildigini hatirlatan Arvas, “Bakanimizdan ilave mali destek talebinde bulundugumuz projenin tamamlanmasi ile birlikte yerli ve yabanci turistler farkli bir tatil deneyimi yasayacaklar. Ulusal basinda da yanki bulan proje ile Edremit ilçemizin tanitimina da önemli ölçüde katki saglanmis olacaktir. Tusba Belediye Baskanimiz yaptigimiz toplantida Tusba’nin yeni kurulan bir ilçe oldugunu ifade ederek Bedesten Çarsisi Projesine destek isteyerek, yapmayi planladiklari açik semt pazari konusunda da mali destek talebinde bulundu. Gevas Belediyesinin imkanlari ile daha önce hizmete açilan ayakkabi fabrikasinda 200 kisiye is imkâni saglanmisti. Belediye baskanimiz daha fazla genç istihdam saglamak amaciyla simdi Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin sagladigi desteklerle 5 bin metrekarelik yeni bir fabrika kuruyor. 500 kisinin istihdam edilecegi projenin onaylanmasi konusunda bakanimiza talebimizi ilettik, sürecin hizlandirilmasini istedik. Ayni sekilde belediye imkanlariyla ilçede gençlere istihdam imkâni saglamak amaciyla 6 bin 500 metrekare fabrika insa ederek, 350 kisiye is ve as olanagi saglayan Gürpinar Belediyemiz, bakanimizdan ek bina için mali yardim isteyerek, ayrica ilçede küçük sanayi yapilmasi konusunda destek istedi. Çaldiran Belediye Baskanimiz jeotermal enerji bakimindan zengin olan ilçede Jotermal Organize Sanayi Bölgesi kurulmasi talebinde bulunarak Çaldiran havzasinin ekonomiye kazandirilmasini talep etti. Bunun yaninda 64 bin nüfuslu ilçede genç istihdama imkân saglayacak tekstil atölyesi kurulmasi konusunda mali destek istedi” ifadelerini kullandi.

“Van’da yatirim, üretim ve istihdam olusturmak, katma deger saglamak, hemsehrilerimizin refah düzeyini arttirmak için belediye baskanlarimiz, sivil toplum kuruluslari ve kamu kurumlarimiz ile bir seferberlik içindeyiz” diyen Arvas, söyle devam etti:

“Belediye baskanlarimiz bütün imkanlarini zorlayarak tekstil atölyeleri kurarak is ve as imkâni sagliyor. Devam eden ve planlanan projelerin tamamlanmasi ile birlikte Van’da yaklasik 20 bin kisiye is imkâni saglanmis olacaktir. Bu çabalarimiza destek veren, projelere finansal katki saglayan basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Mustafa Varank’a ve emegi geçen herkese sükranlarimi sunuyorum.”
Kaynak: İHA