'Köpek Yumurtalari Yedi' Kavgasinin Üçüncü Gününde Ortalik Savas Alanina Döndü

Aksaray’da 3 gün önce köpegin kümese girip yumurtalari yemesi nedeniyle iki aile arasinda çikan ve 3 kisinin yaralandigi kavganin gerginligi bugün de devam etti. Iki grup arasinda çikan tartismada taslar ve sopalar konusmaya baslayinca ortalik savas alanina döndü. Yaklasik 90 polisin müdahale ettigi olayda emniyet güçleri bölgeyi adeta ablukaya alirken 23 kisi gözaltina alindi.

'Köpek Yumurtalari Yedi' Kavgasinin Üçüncü Gününde Ortalik Savas Alanina Döndü


Olay, 3 gün önce Yavuz Sultan Selim Mahallesi 5272 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Esen Erel’in (50) müstakil evinde besledigi köpek karsi komsusu olan Ismail Yilmaz’in (30) önce bahçesine sonra da tavuk kümesine girerek yumurtalarini yedi. Köpegi kümeste yakalayan Ismail Yilmaz evinde bulundurdugu tüfegi alarak köpege ates etti. Bu sirada köpegine ates edildigini fark eden Esen Erel duruma müdahale etmek isterken Ismail Yilmaz tüfekle Esen Erel’e ates ederek yaraladi. Iki aile burada tüfek, tas ve sopalarla birbirine girerken, Ismail Yilmaz (30) ve Burcu Yilmaz (30) da sopa ve tasla darp edilerek yaralandi. Çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Saglik görevlilerinin müdahalelerinin ardindan 3 yarali ambulanslarla Aksaray Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldirildi.

Olayin yasandigi Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde iki grup bugün yeniden tartismaya basladi.

Tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine iki gurup birbirine girerek taslar ve sopalar konusmaya basladi.

Polis ekiplerinin bölgede gizli yerlerde nöbet tuttugu olayda ekipler kisa sürede olay yerine intikal etti. Her iki gurubunda kalabalik olmasi nedeniyle olay yerine çok sayida takviye ekip sevk edildi. Yaklasik 90 polisin müdahale ettigi olayda guruplarin birbirine zarar vermesi önlendi. Ellerinde sopa ve taslarla birbirlerine saldiran sahislar güçlük çikarinca zaman zaman polis ekipleri havaya uyari atesi açti. Bölgeyi adeta abluka altina alan polis ekipleri uzun namlulu silah ve çelik yeleklerle bölgede güvenligi sagladi. Basin mensuplarinin da kavganin ortasinda kaldigi olayda polis ekipleri basin mensuplarini da koruma altina aldi. Iki grubun kavgasi kisa sürede kontrol altina alinarak bölgede güvenlik önlemleri artirildi. Olayla ilgili 23 kisi de gözaltina alinirken sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA