Kibris Cumhuriyeti Kimligi Olan Kibrisli Türklere Rum Kesiminde Is Imkani

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Türklerin Güney Kibris Rum Kesimi’nde sendikali çalisabilmesi için harekete geçen Kibris Türk Isçi Sendikalari Federasyonu (TÜRK-SEN) yarindan itibaren basvuru kabul etmeye baslayacak.

Kibris Cumhuriyeti Kimligi Olan Kibrisli Türklere Rum Kesiminde Is Imkani
KKTC’de Kibris Cumhuriyeti kimligi tasiyan KKTC vatandaslarina Güney Kibris Rum Kesimi’nde (GKRY) çalisma firsati dogdu. Kibris Cumhuriyeti kimligi tasiyan tüm KKTC’liler Rum kesiminde basta turizm olmak üzere insaat ve hizmet sektöründe aylik 900 Euro ile bin 600 Euro arasinda maasla çalisabilecek. GKRY’de çalisma sartlarina yönelik detaylari Kibris Türk Isçi Sendikalari Federasyonu (TÜRK-SEN) açikladi.

TÜRK-SEN Baskani Arslan Biçakli, "Çalisma hayatiyla ilgili konularda is birligi yaptigimiz SEK Federasyonu, SEK Isçi Federasyonuyla birlikte çesitli toplantilar yaptik ve bu konuda ardim istedik" dedi.

Biçakli, "Bu çerçevede geçen hafta yaptigimiz son toplantida sonuca ulastik ve basta turizm sektörü olmak üzere insaat sektörü ve restoran sektöründe çalismak üzere basta 8 bin civarinda Güney’de çalismak isteyen Kibris Cumhuriyeti vatandasi ve kimligi olan Kibrisli Türklere yardimci olmak için yarindan itibaren harekete geçiyoruz" ifadelerini kullandi.

Bu sektörlerde çalismak isteyenlerin yarindan itibaren kimlikleriyle birlikte TÜRK-SEN’e müracaat etmesi gerektigini kaydeden Biçakli, tüm kayitlarin olusturulmasinin ardindan sosyal medya platformu Facebook üzerinden müracaat sira numaralari ile kisilerin çagrilacagini belirtti.

Sira numarasi karti verilecegini kaydeden Biçakli, müracaat listesinin 40’ar, 50’ser kisilik gruplar halinde SEK’e gönderilecegini, belirlenen kisilerin sendikali olarak çalisacagi sektöre yönlendirilecegini dile getirdi. Biçakli, “Bizim derdimiz ülke insanina sahip çikmaktir. Insallah bu sekilde katki koymus olacagiz. Güneyde çalismak isteyen, altini çizerek söylüyorum, Kibris Cumhuriyeti kimlik karti olan Kibrisli Türkler yarindan itibaren TÜRK-SEN’e sahsen kimlikleriyle müracaat edebileceklerdir” dedi.

Kaynak: İHA