Kazakistan Cumhurbaskani Tokayev Açiklamasi 'Bagimsizligimizi Hediye Olarak Almadik'

Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev, 16 Aralik Bagimsizlik Günü’nün halkinin yüzyillardir kendi devleti için verdigi mücadelenin taci oldugunu belirterek, "Bagimsizligimizi hediye olarak almadik." dedi.

Tokayev, Kazakistan’in Kurucu Cumhurbaskani Nursultan Nazarbayev ile katildigi, ülke bagimsizliginin 30. yili vesilesiyle düzenlenen törende konustu.

30 yil önce babalarinin hayalini gerçege dönüstürdüklerini söyleyen Tokayev, "Yeni Kazak devletini kurarak, tüm dünyaya bagimsizligimizi duyurduk." ifadesini kullandi.

Tokayev, Bagimsizlik Günü’nün halkinin yüzyillardir kendi devleti için verdigi mücadelenin taci oldugunu vurgulayarak, "Bagimsizligimizi hediye olarak almadik." degerlendirmesinde bulundu.

Egemen bir devlet olarak kurulduklarindan bu yana ekonomiden kültüre her alanda gelisme kaydettiklerinin altini çizen Tokayev, simdi ise yeni küresel ve bölgesel zorluklar karsisinda bu çabalari ikiye katlama zamani oldugunu söyledi.

Tokayev, ülkesinin yeni 10 yillik bir sürece giris yaptigina isaret ederek, “Siyasi alanda modernlesmeye devam edecegiz. Ekonomiyi yeni teknoloji ve yapay zeka alanlarina göre hizla gelistirmeyi hedefliyoruz. Çevreyi iyilestirmek, önümüzdeki 10 yilda kamu politikamizin önceligi olacak." ifadelerini kullandi.

Tören, ülkenin önemli sanatçilarinin sahne aldigi konser programiyla sona erdi.

Kaynak: AA