Kartepe'de Kar Kalinligi 40 Santimetreyi Buldu

Kocaeli’de Kartepe’nin zirvelerine beklenen yogun kar yagisinin baslamasinin ardindan kar kalinligi 40 santimetreyi buldu. Vatandaslar ise kar yagisinin keyfini sürdü.

Kartepe'de Kar Kalinligi 40 Santimetreyi Buldu
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde gece saatlerinde baslayan kar yagisi etkisini sürdürürken, kar kalinligi ise 40 santimetreye kadar ulasti. Yagis sonrasi kayak pistleri açilmaya hazirlanirken, vatandaslar da karla oynamak ve fotograf çekmek için Samanli Daglari’na akin etmeye basladi.

Etkisi sürecegi öngörülen kar yagisinin, Kartepe’de kis tatili için hareketli bir sezonu beraberinde getirmesi bekleniyor.

"Güzel bir sezon bekliyoruz"

Uzun yillardir Kartepe’de isletmecilik yapan Dursun Deniz, hareketli bir kis sezonu beklediklerini ifade ederek, "Yaklasik 40 santimetrelik kar yagdi. Güzel bir sezon bekliyoruz. Önümüzdeki cuma günü büyük ihtimalle pistleri açma durumumuz var. Burasi Istanbul’a yakinligiyla da ön plana çiktigi için sömestrler hep dolu geçiyor. Yurt disindan da çesitli ülkelerden turistler geliyor. Böyle yagmaya devam etmesi bekleniyor, tahminimizce 3-4 ay daha yerde kar kalmasini bekliyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA