Kadirli Devlet Hastanesi 6. Seviye Dijital Hastane Oldu

Kadirli Devlet Hastanesi, Saglik Bilgi ve Yönetim Sistemleri Toplulugu’nun incelemelerinin ardindan ’HIMSS 6’ sertifikasi almaya hak kazandi.

Kadirli Devlet Hastanesi 6. Seviye Dijital Hastane Oldu
Kadirli Devlet Hastanesi Saglik Bilgi ve Yönetim Sistemleri Toplulugu’nun (HIMSS) incelemelerinin ardindan almaya hak kazandigi ’HIMSS 6’ sertifikasi ile kagidin kullanilmadigi hastanenin hantal yapisinin ortadan kalktigi bir hastane konumuna geldi. Sertifikayla birlikte vatandaslarin hastaneye daha çok güvendiklerini kaydeden Bashekim Dr. Samil Gerek, dijitallesmeyle birlikte kagit üzerinde yapilan yanlisliklarin ortadan kaldirildigini söyledi.



Hastanede yapilan tüm islemlerin kolaylikla takip edilebilecegini ifade eden Bashekim Gerek, “Hastanemiz 10 Aralik 2021 tarihi itibariyle Emram Himss seviye 6 kriterleri ile valide edilmistir. Türkiye’deki dijital hastane unvanina sahip hastaneler ailesine katilmistir. Dijital hastane 7 evreden olusuyor. Dijital hastane kagitsiz hastane oldugunu için hastanenin hantal yapisini ortadan kaldiriyor. Vatandaslar hastaneye daha çok güveniyor dolayisiyla yanlis tedavi ve yanlis uygulama gibi kafadaki soru isaretleri ortadan kalkiyor. Kadirli’mize hayirli olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA