IDO Ve BUDO'da Bazi Seferler Iptal Edildi

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nden Marmara’nin Dogusu ve Bati Karadeniz için kuvvetli yagis uyarisi yapildi. Meteoroloji’nin haftalik verilerine göre 20 Aralik Pazartesi’nden itibaren Istanbul ve çevresinde sulu karin etkili olmasi beklenirke, IDO ve BUDO’da bazi seferler iptal edildi.

IDO Ve BUDO'da Bazi Seferler Iptal Edildi
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nden Istanbul için sari kodlu yagis uyarisi yapildi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nden yapilan uyarida; “Marmara’nin dogusu ve Bati Karadeniz’de devam eden yagislarin etkisini arttirarak Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Istanbul’un kuzey ve dogu ilçeleri, Zonguldak, Bartin, Düzce ve Bolu’da kuvvetli (30-60 kg/m2/12 saat) olacagi tahmin ediliyor. Çarsamba günü zamanla 800 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde olacagi tahmin ediliyor” denildi.

Yapilan uyarida kuvvetli yagislarin olusturabilecegi ulasimda aksamalar, su baskini, heyelan gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerektigi vurgulandi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün sitesinde yer alan haftalik hava durumu verilerinde ise 20 Aralik pazartesi gününden itibaren Istanbul ve birçok ilde kuvvetli yagislarin karla karisik olarak görülmesi bekleniyor.

IDO ve BUDO’da bazi seferler iptal edildi

Öte yandan, Istanbul için yapilan uyarilarin ardindan IDO ve BUDO’nun bazi seferleri iptal edildi. IDO’nun internet sitesinde yer alan duyurularda olumsuz hava kosullari nedeniyle Kadiköy-Yenikapi-Bandirma 19.01 seferinin iptal edildigi aktarildi. BUDO’da yer alan duyurularda ise saat 10.00’daki Eminönü- Bursa Mudanya, saat 09.30’daki Bursa - Armutlu ile Bursa - Istanbul, saat 07.00’daki Bursa - Istanbul ve saat 08.30’da Istanbul - Bursa seferleri olumsuz hava kosullari nedeniyle iptal edildigi belirtildi.
Kaynak: İHA