Esini Biçaklayarak Öldüren Saniga Müebbet

Bursa’da, bosanma asamasindaki esi Serpil Karatas’i (42) biçaklayarak öldüren Osman Cenk Karatas (44) agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Esini Biçaklayarak Öldüren Saniga Müebbet
Olay, geçen yil haziran ayinda, Nilüfer ilçesine bagli Ertugrul Mahallesi 112’nci Sokak’ta meydana geldi. Osman Cenk Karatas ile bosanma asamasinda oldugu 23 yillik esi Serpil Karatas arasinda tartisma çikti. Tartisma sirasinda Karatas, mutfaktan aldigi biçagi Serpil Karatas’a art arda sapladi. Biçagin yamulmasi üzerine baska bir biçak alan Karatas, esini biçaklamaya devam etti. Serpil Karatas olay yerinde hayatini kaybederken, 16 ACA 914 plakali otomobiliyle kaçan Osman Cenk Karatas, Kütahya- Eskisehir yolu Sera Köprülü Kavsagi’nda yakalandi. Karatas ifadesinde, "Esimi öldürdükten sonra evde bulunan altin ve paralari alarak, Usak’ta oturan babamin yanina gitmek için yola çiktim. Biçagi evde biraktim" dedi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Karatas, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha sonra görülen durusmalarda, Istanbul Adli Tip Üst Kurulu’nda yapilan kontroller sonrasi, Osman Cenk Karatas’in akli dengesinin yerinde olup, cezai ehliyetinin bulundugu tespit edildi.

Bursa 3’üncü Agir Ceza Mahkemesi’nde, hakkinda ’ese karsi canavarca his saikiyle öldürmek’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talebiyle dava açilan Osman Cenk Karatas’in yargilanmasina devam edildi. Durusmaya sanik Osman Cenk Karatas bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katilirken, Serpil Karatas’in babasi Hulki Sentürk ve annesi Nesibe Sentürk, yakinlari, taraf avukatlari ve kadin derneklerinin temsilcileri salonda hazir bulundu

Mahkeme son sözü sorulan iki çocuk babasi Osman Cenk Karatas, “Esimle üniversite yillarinda tanistim ve sonra evlenerek Bursa’ya yerlestim. Arabami, evimi ve is yerimi onun üzerine yaptim. Son günlerde psikolojik olarak rahatsizdim. Doktora gitmeyi düsünüyordum. Evde yapilan yemegi yemez, verilen limonatayi içmezdim. Beni zehirleyeceklerinden korkuyordum. Iyi bir aile babasiydim. Esimi çok seviyordum. Olayi nasil geçeklestirdigime hâlâ inanamiyorum. Çok pismanim” dedi.

Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonucunda sanik Osman Cenk Karatas’a ‘iyi hâl’ ve ‘tahrik’ indirimi uygulamayarak, agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verdi.
Kaynak: İHA