Çorum'un 'Anne Üniversitesi' 3'Üncü Kez Anne Ve Adaylarini Agirliyor

Hitit Üniversitesince hayata geçirilen "Anne Üniversitesi Projesi" kapsaminda üniversitenin kapilari, üçüncü kez anne ve adaylarina açildi.

Hitit Anne Üniversitesi Programi'na katilan 20 anne ile anne adayina, alaninda uzman ögretim elemanlarinca "aile içi iletisim", "cilt sagligi", "çocuk gelisimi", "geri dönüsüm ve tasarruf", "gida güvenligi ve etiket okumasi", "medya okuryazarligi", "moda ve tasarim" ve "pandemi sürecinde degisen beslenme aliskanliklari" ve "fonksiyonel gidalar" konularda 2 hafta egitim verilecek.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Nurcan Baykam, Anne Üniversitesi'nde egitim alacak 20 anne ve anne adayiyla Meslek Yüksekokullari Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu'nda bir araya geldi.

Baykam, burada yaptigi konusmada, Anne Üniversitesi'nin anne ve anne adaylarinin kisisel gelisimine önemli katkilar sagladigini söyledi. Daha önce 2018 ve 2019 yillarinda açilan Anne Üniversitesi'nin kadinlardan yogun ilgi gördügünü dile getiren Baykam, 2020'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle yapilamadigini, bu yil salginla mücadele kurallarina uygun sekilde yeniden anne ve anne adaylarini agirlamanin mutlulugunu yasadiklarini anlatti.

Anne Üniversitesi'nde verilecek egitimlerin içeriginin kentteki paydas kuruluslarin katilimiyla yapilan çalistayda belirlendigini belirten Baykam, söyle devam etti:

"Çalistayda çok güzel rapor ortaya çikti ve kadinlarin ihtiyaci olan noktalari ortaya koyduk. 2018'de yaptigimizda anneler dediler ki 'Çok sey ögrendik, kisilik gelisimimize çok büyük katkisi oldu ve bunlari eslerimizin bilmesi gerekir'. Bu sefer babalari çagirdik. Onlar da çok hos süreç geçirdiler ve 2 hafta kadar egitim aldilar. Yine bir diger önemli etkinligimiz, Çocuk Üniversitesi. Burada amaç, çocuk, anne ve babalarin üniversite ile iliskisini artirmak, üniversitedeki hayati solumalarini saglamak, bu arada akademik kariyer yapmis ögretim üyelerinin bilgilerini üniversiteye ulasamamis topluma ulastirmak."

Baykam, egitimlerin verimli geçtigini vurgulayarak "Medya alaniyla ilgili duyarliliklarimiz neler olmali? Bir tüketici olarak nelere dikkat emeliyiz? Aile içi iletisim sorunlarinin ve psikolojik sikintilarin çözümü noktasinda, yine saglikla ilgili acil yaklasimlar, kadin sagligina yönelik bilmeniz gerekenler... Bunlari en iyi bilen hocalarimizdan anne ve anne adaylarina aktarmak istedik. Anne Üniversitesi'nde alacaginiz egitimin hayatiniza etki etmesini diliyorum." diye konustu.

Kaynak: AA