'Ceviz Agaci', New York'tan Iki Ödülle Döndü

Yurt içi ve disindaki birçok festivalden ödülle dönen "Ceviz Agaci" filmi, festival yolculuguna çesitli ülkelerde devam ediyor.

Yeni tip koronavirüs salgini nedeniyle vizyona henüz girmeyen film, ABD'de 23 yildir prestijli etkinlikleri ile taninan The Artist Forum'un düzenledigi "6. Festival of Moving Image Festivali"nde "En Iyi Film" ve "En Iyi Oyuncu" ödüllerini kazandi.

Ekim ayinda da 7. Balkan Panorama Film Festivali'nde "En Iyi Film" ve "En Iyi Oyuncu'' ödüllerine deger görülen "Ceviz Agaci", kasim ayinda London City Film Festivali'nde de "En Iyi Yabanci Film" ödülünü aldi.

Festival yolculugu devam eden yapim, 20 Aralik'a kadar devam eden Antakya Film Festivali'nde ve mart ayinda Moskova'da gerçeklesecek Leonid Khromov International Film Festivali'nde de yarisacak.

Faysal Soysal'in ikinci uzun metrajli yapimi "Ceviz Agaci", darbeden sonra intihar eden bir gardiyanin oglu olan Hayati'nin yasamini ele aliyor.

Filmde, "Hayati" karakterini Serdar Orçin canlandirirken, Sezin Akbasogullari, Kübra Kip, Mert Yavuzcan, Sebnem Dilligil ve Riza Akin rol aliyor.

Kaynak: AA