Arguvan'da Yerli Mali Haftasi Kutlandi

Malatya’nin Arguvan Ilçesi’nde düzenlenen etkinlikle Yerli Mali Haftasi kutlandi.

Arguvan'da Yerli Mali Haftasi Kutlandi
Arguvan Atmalilar Ilkokulu ve Atmalilar Ortaokulu’nda Yerli Mali Haftasi nedeniyle düzenlenen etiklige, Malatya Il Milli Egitim Müdürü Battal Kanbay, Malatya Il Emniyet Müdürü Ercan Dagdeviren, Arguvan Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Yay, Arguvan Belediye Baskani Mehmet Kiziltas, Ilçe Emniyet Amiri Mehmet Yildirim ve sinema oyuncusu Sevki Özcan katildi.

Programda, ögrencilerin hazirladigi Yerli Mali Haftasi ile ilgili küçük oyun sergilenip, siirler okuldu. Sebze ve meyvelerin yararini anlatan siirlereler okundu. Il Emniyet Müdürü Ercan Dagdeviren, yerli mali kullanmanin önemini anlatan kisa bir konusma yapti. Konusmanin ardindan ögrencilere çesitli hediyeler dagitildi. Etkinlige katilan Sanatçi Sevki Özcan ise kendisinin Arguvanli oldugunu belirterek, "Ben de Arguvan’in Gürge ve Apasi yöresindenim. Programdan çok etkilendim, çok duyguluyum. Emegi geçen herkese tesekkür ederim" ifadelerini kullandi.

Pandemi döneminde cenaze için verilecek yemek parasini egitime destek amaciyla Okul Aile Birligi hesabina yönlendirerek okula maddi katkilar saglayan Riza Parlak için hazirlanan plaket Malatya Il Emniyet Müdürü Ercan Dagdeviren tarafindan verildi.

Riza Parlak "Yegenimin ölümü ile baslattigimiz bu kampanya, duyarli insanlarin sayesinde kendiliginden büyüdü. Umarim bundan böyle de devam eder" dedi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Yay da yaptigi açiklamada, yerli ve milli mallarin kullanilmasinin önemini dile getirip, “Yerli mali kullan, hem sen hem Türkiye kazansin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA