Almanya'da Saksonya Eyaleti Basbakani Kretschmer'i Öldürme Plani Yapanlara Operasyon

Almanya’da polis, internet üzerinden Saksonya Eyaleti Basbakani Michael Kretschmer’i öldürme planlari yapanlara operasyon düzenledi.

Saksonya Polisi ve Dresden Savciligindan yapilan açiklamada, Telegram uygulamasiyla bir sohbet grubu kuran ve yaslari 32 ila 64 arasindaki 1'i kadin 6 kisinin, devleti tehlikeye atacak agir bir siddet eylemi hazirlamakla suçlandigi belirtildi.

Açiklamada, bu kapsamda Dresden sehri çevresinde ev ve çesitli yerlerde aramalar yapildigi aktarildi.

Söz konusu grup üyelerinin ortak yönlerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) politikasi ve asi karsitligi olduguna isaret edilen açiklamada, grup üyelerinin internet üzerinden ve sanal olmayan bulusmalarda Saksonya Eyaleti Basbakani ve diger bakanlar kurulu üyelerine yönelik öldürme planlari yaptiklari ifade edildi.

Açiklamada, aramalar kapsaminda silahlarin yani sira çesitli delillerin ele geçirildigi, grup hakkinda sorusturmanin devam ettigi kaydedildi.

Saksonya Eyaleti Içisleri Bakani Roland Wöller, aramalarin basarili geçtigini belirterek, "Bu, hukuk devletinin isledigi yönünde bir sinyaldir." dedi.

Alman basinina göre, operasyonda simdiye kadar bir kisi gözaltina alindi.

Saksonya polisi, Alman ikinci televizyon kanali ZDF’de söz konusu sohbet grubu hakkinda yayimlanan bir haber üzerine sorusturma baslatmisti.

Kaynak: AA