ABD'de Parkland Lisesi Saldirisi Kurbanlarina Yaklasik 26 Milyon Dolar Tazminat Ödenecek

ABD'nin Florida eyaletine bagli Parkland kentinin 2018'de 17 kisinin yasamini yitirdigi okul saldirisina iliskin magdurlara yaklasik 26 milyon dolar tazminat ödeyecegi bildirildi.

Kent yetkililerince yapilan açiklamada, 2018'deki saldirilarinin kurbanlarina ve saldirilar nedeniyle magduriyet yasayanlara tazminat ödenmesi kararinin onaylandigi duyuruldu.

Bu kapsamda saldirida hayatini kaybedenlerin yakinlarina birer milyon dolar, yaralanan kisilere ise 345 bin dolar ila 777 bin dolar arasinda degisen rakamlarda tazminat verilecegi kaydedildi.

Öte yandan, saldiri nedeniyle travma geçiren 19 kisiye de 22 bin 800 dolar ödeme yapilacagi ve toplam tazminat bedelinin yaklasik 26 milyon dolar oldugu belirtildi.

Magdurlar, daha önce de Federal Sorusturma Bürosu (FBI) aleyhine açtigi davada, Adalet Bakanligiyla 127,5 milyon dolarlik tazminat ödenmesi konusunda anlasmaya varmisti.

Parkland kentindeki Marjory Stoneman Douglas Lisesi'nde 14 Subat 2018'de düzenlenen silahli saldirida 14'ü ögrenci 17 kisi hayatini kaybetmis, 17 kisi de yaralanmisti.

Saldiridan sonra gözaltina alinan 19 yasindaki Nikolas Cruz, mahkemede hakkindaki suçlamalari kabul etmisti.

Okulun ayni zamanda eski ögrencisi olan Cruz’un, ömür boyu hapis ya da ölüm cezasi talebiyle yargilanmasina devam ediliyor.

Kaynak: AA