15 Temmuz Derneginden Evlat Nöbetindeki Ailelere Destek

Diyarbakir’da çocuklari terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP il binasi önündeki ailelerin evlat nöbeti, 836’inci günde de sürerken, 15 Temmuz Dernegi baskan ve üyeleri, 15 Temmuz sehitlerinin yakinlariyla birlikte ailelere destek ziyaretinde bulundu.

15 Temmuz Derneginden Evlat Nöbetindeki Ailelere Destek
15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç, 15 Temmuz sehidi Ilhan Varank’in ablasi ve dernegin kadin aile komisyonu baskani Ayse Varank Aslantürk, sehit Erkan Pala’nin annesi Muazzez Pala ve dernek üyeleri, Vali Münir Karaloglu’nun esi Sevim Karaloglu ile birlikte HDP il binasi önünde evlat nöbetini sürdüren ailelere destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret ailelere gül verilmesinin ardindan açiklamada bulunan Ayse Varank Aslantürk, evlat acisinin, kardes acisinin ne oldugunu bilen insanlar olarak ailelere destek için geldiklerini ifade ederek, "Ben 2 yil önce de gelmistim. Aileleri dinleyince insanin hüzünlenmemesi mümkün degil. Fakat bir de sevincim var benim. O gün oturup sohbet ettigim ailelerden bazilari evlatlarina kavusmus, kardeslerine kavusmus. Bazilarinin dedigi gibi bu eylem bosuna degilmis. 33 aile evladina kavusmus durumda. Insallah diger ailelerle de böyle sevinçli haberleriyle bir araya geliriz. Aileler artik daha farkinda bu konuda, daha bilinçli. Evlatlarimiz, bu vatanin evlatlari daha bilinçli. Herkese inanmamalari gerektiginin artik farkindalar. Artik daga kandirilip götürülen ya da kaçirilan evlatlarimizin sayisi çok fazla düstü. Insallah bir sonraki gelisimde artik bu eylemin bitmis olduguna sahit olurum" dedi.

15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç da, kendileri için çok anlamli bir gün oldugunu belirterek "Anneleri ziyaret ettigimizde, onlari dinledigimizde gönül dünyalarinda çok farkli pencereler oldugunu gördük. Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olan ve bu topraklarda yasayan 85 milyona yakin insanin da yüregi ayni. Annelerin, babalarin, aile fertlerinin duygulari nasilsa biz de ayni duygulari paylasiyoruz. Çünkü o hainler tarafindan kaçirilan, zorla alikonulan o çocuklar bizim çocuklarimiz, bizim evlatlarimiz, bizim kardeslerimiz. Her zaman burada degiliz ama bilsinler ki onlarla ilgili dualarimizi yapiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA