Israil Medyasi Açiklamasi Muhammed Bin Zayid, Israil'e Ziyaret Davetini Kabul Etti

Abu Dabi Veliaht Prensi Seyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'in Basbakan Naftali Bennett'in ülkeye ziyaret davetini kabul ettigi bildirildi.

Israil Kamu Yayin Kurulusunun (KAN) haberinde bin Zayid'in, Bennett ile görüsmesinin sonunda Israil'e ziyaret davetini kabul ettigi duyuruldu.

Görüsmede Bennett'in ekibine ziyaretle ilgili çalismalara baslanmasi talimatini verdigi kaydedilerek, ziyaretin tarihine iliskin henüz bilgi paylasilmadi.

Basbakanlik Ofisinin açiklamasinda, ziyarette karsilikli samimi sohbet eden iki liderin arasindaki sahsi tanismaya yogunluk verildigi ve iki ülke arasinda barisin güçlendirilmesine ve ekonomik iliskiler kurulmasina istekli olundugu kaydedildi.

BAE haber ajansi WAM'in yayimladigi ortak açiklamada, iki ülkenin de ticari ve ekonomik iliskileri güçlendirmek amaciyla birçok is birligi alaninin desteklenmesi için ortak fon olusturmaya istekli olunduguna isaret edildi.

Söz konusu fonun ortak is konseyinin yani sira iklim degisikligi, çöllesme, temiz enerji ve gelecegin tarimi konularinda zorluklara karsi çözüm yollari bulmak ve iki ülkedeki önde giden ekonomik ve teknolojik beyinleri bu alanlara yönlendirmek üzere çalisacagi bildirildi.

Israil Basbakani Naftali Bennett, bin Zayid'in davetlisi olarak pazar günü Birlesik Arap Emirlikleri'ne ziyaret gerçeklestirdi.

Israil ile BAE, 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle iliskileri normallestirme anlasmasi imzalamisti.

Kaynak: AA