GÜNCELLEME - Kirsehir'de Terör Örgütü DEAS Operasyonunda Yakalananlardan 2'Si Tutuklandi

Tutuklananlarin, DEAS'in Irak'taki örgüt yapisi içerisinde keskin nisanci ve din görevlisi olarak çalistigi ileri sürüldüGÖZALTI SAYISI GÜNCELLENDI, ADLI SÜREÇ EKLENDI.

Kirsehir'de terör örgütü DEAS ile irtibatli olduklari gerekçesiyle gözaltina alinan Irak uyruklu 13 süpheliden 2'si tutuklandi.

Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesi ekipleri, terör örgütü DEAS'a yönelik sorusturma kapsaminda, haklarinda yakalama karari bulunan süphelilere yönelik kent merkezinde farkli adreslere es zamanli operasyon düzenledi.

Operasyonda Irakli 9 süpheli yakalandi.

Zanlilarin ikametlerdeki aramalarda terör örgütünün Irak'taki yapilanmasinda farkli birimlerde görev aldiklarina dair fotograf ve belgeler ele geçirildi.

Emniyetteki islemleri tamamlanan 9 zanli, Kirsehir Adliyesine sevk edildi.

Devam eden sorusturma kapsaminda gözaltina alinan 4 kisinin daha adliyeye sevk edilmesiyle yakalanan Irak uyruklu süpheli sayisi 13'e yükseldi.

Süphelilerden örgüt adina Irak'ta din görevlisi ve imam olarak görev yaptigi iddia edilen K.A.A.A.H ile H.S.A.A.T. nöbetçi hakimlikçe tutuklandi, diger süpheliler sinir disi edilmek üzere Kirsehir Il Göç Idaresi Müdürlügüne gönderildi.

Kaynak: AA