CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Canli Yayinda Sorulari Yanitladi Açiklamasi

''(Cumhurbaskanligi adayligi) Ittifak kabul ederse bir sorun yok' 'Ittifak kabul ederse adaylik konusunu, tabii bundan onur duyarim ama bu konu hiç konusulmadi ve görüsülmedi' 'O yüzden bu konuda bireysel olarak karar vermek dogru degil. Bir araya gelip, oturup konusmamiz ve ondan sonra karar vermemiz gerekiyor'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, cumhurbaskani adayi olmak isteyip istemedigine iliskin soruya, "Ittifak kabul ederse bir sorun yok" yanitini verdi.

Kiliçdaroglu, Haber Global TV'de Candas Tolga Isik'in ''Az Önce Konustum'' programinda gündeme iliskin sorulari yanitladi.

"Cumhurbaskani olmak istiyor musunuz?'' sorusuna Kiliçdaroglu, söyle yanit verdi:

"Ittifak kabul ederse bir sorun yok. Bir ittifakimiz var, ittifakin liderleri hiç bu konu ile ilgili bir araya gelmedi ve hiç konusmadik. Dolayisiyla benim onlar adina konusmam söz konusu olamaz. Ittifak kabul ederse adaylik konusunu, tabii bundan onur duyarim ama bu konu hiç konusulmadi ve görüsülmedi. O yüzden bu konuda bireysel olarak karar vermek dogru degil. Bir araya gelip, oturup konusmamiz ve ondan sonra karar vermemiz gerekiyor. Biz demokrasiyi savunuyoruz, karsi tarafta Cumhur Ittifaki'nda demokrasi yok, otoriter bir anlayis var. Bir kisi karar veriyor ve ona biat ediliyor. Dolayisiyla onlarinkiyle bizim atmosferimiz çok farkli.''

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in, "Ben cumhurbaskani adayi degilim, basbakanliga talibim" sözlerinin hatirlatilmasi üzerine de Kiliçdaroglu, "Bu konularda yorum yapmak dogru degil. Ittifakin kendi içindeki özel görüsmeleri kamuoyu ile paylasmak dogru degil. Sayin Aksener basbakanliga yakisir. Devlet deneyimi vardir, bakanlik da yapmistir. Dolayisiyla yaptigi açiklama hepimizin dikkatinde olan bir açiklamadir.'' ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA