Meksika'da Baskanlik Sarayi'nin Önüne Temsili Mezar Kuruldu

Meksika’da Baskanlik Sarayi’nin önüne toprak dökerek temsili mezarlar kuran protestocular, kaybolan yakinlarinin bulunmasini istedi.

Meksika'da Baskanlik Sarayi'nin Önüne Temsili Mezar Kuruldu
Meksika’nin baskenti Mexico City’de kayip kisilerin yakinlari, Baskanlik Sarayi’nin önünde toplandi. Devlet Baskani Andres Manuel Lopez Obrador’dan yakinlarinin bulunmasini isteyen göstericiler, Baskanlik Sarayi’nin önüne kamyonla getirdikleri topragi dökerek, yakinlarinin fotograflarini ve esyalarini topragin üzerine yerlestirip temsili mezarlar kurdu. Protestocular ellerindeki pankartlara ise, “Baskan Lopez Obrador mezarlari ziyarete gelmezse mezarlar onu görmeye gelir” yazdi.

Meksika’nin Guanajuato eyaletinden gelen protestocular, yasadiklari eyalette siddet olaylarinin çok fazla artis gösterdigini belirterek, suç gruplari tarafindan sürekli olarak yollarin kapatildigini, dükkanlarin yakildigini, adam kaçirma ve cinayet suçlari islendigini, kaçirilan kisilerin cesetlerinin ise köprülere asili olarak ya da siyah posetlerde parçalanmis halde bulundugunu dile getirdiler.

Meksika Ulusal Arama Komisyonu verilerine göre bu yil 3 bin 380 kisinin kayboldugu Guanajuato eyaleti ülkede en çok adam kaçirma vakasinin görüldügü ikinci eyalet konumunda bulunuyor.
Kaynak: İHA