Çanakkale'deki Sehir Içi Minibüs Kooperatifi Davasinda 3 Saniga Hapis Cezasi

Aralarinda Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan'in da bulundugu 31 sanik beraat etti.

Çanakkale SS 18 No'lu Sehir Içi Minibüsçüleri Motorlu Tasiyicilar Kooperatifi ile ilgili davada, 3 sanik hapis cezasina çarptirildi.

Belediye denetimli halk otobüslerinin bagli oldugu kooperatifle ilgili davanin durusmasi, Çanakkale 1. Agir Ceza Mahkemesi'nde yapildi.

Durusmaya, dava kapsaminda tutuksuz yargilanan 34 saniktan 6'si ile müstekiler ve taraf avukatlari katildi. Saniklar arasinda bulunan Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan, durusmaya gelmedi.

Savunmalarini yapan saniklar, haklarindaki suçlamalari reddederek, beraat talebinde bulundu.

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, davanin basladigi dönemde kooperatifin baskani olan Bali G'ye "zimmet" ve "görevi kötüye kullanmak" suçundan 16 yil 3 ay, baskan yardimciligi yapan Hasan A'ya "zimmetten" 9 yil 10 ay, Fettan A'ya da ayni suçtan 8 yil 9 ay hapis cezasi verdi.

Aralarinda Çanakkale Belediye Baskani Gökhan'in da bulundugu 31 sanik ise beraat etti.

- Olay

Çanakkale Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünün, 2008 yilinin ekim ayinda Çanakkale SS 18 No'lu Sehir Içi Minibüsçüleri Motorlu Tasiyicilar Kooperatifinden bir grup üyenin imzasiz mektup göndermesi üzerine düzenledigi operasyonda, çok sayida kisi gözaltina alinmisti.

Istanbul'daki ilgili Agir Ceza Mahkemesinin görevsizlik karari vermesi üzerine, saniklarin tutuksuz yargilandigi davanin görülmesine, 2013 yilinin subat ayinda Çanakkale'de baslanmisti.

Iddianamede, kooperatif baskani Bali G, baskan yardimcisi Hasan A, yönetim kurulu üyeleri Fettan A, A.K, N.K, Ü.G ve M.E, denetim kurulu üyeleri C.M, I.K ve I.E'nin, kooperatifi büyük miktarda zarar ugrattigi, görevlendirdikleri kisilerin üyeleri tehdit ettigi, bir üyenin ayagindan silahla vuruldugu, bazilarinin darbedildigi belirtilmisti.

Ayrica iddianamede, kooperatifin denetiminden sorumlu olan Çanakkale Belediye Baskani Gökhan, "çikar amaçli suç örgütü kurmak, yönetmek" ve "irtikap" iddiasiyla suçlaniyordu.
Kaynak: AA