Bayrakli'nin 3 Mahallesinde Daha Planlar Tamam

Ilçe genelindeki planlama çalismalarini sürdüren Bayrakli Belediyesi; Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksi mahallelerindeki imar plani revizyonlarini da tamamladi. Yeni plan önerisinde; bölgedeki yesil alan orani 75 bin metrekare artirildi, sosyal donati alanlari ise 114 bin metrekareye çikarildi. Baskan Serdar Sandal, “Ilçemizin her kösesini bastan sona planliyor, gelecek nesillere daha yasanabilir bir Bayrakli birakmak için çalisiyoruz” dedi.

Bayrakli'nin 3 Mahallesinde Daha Planlar Tamam
Bayrakli Belediyesi, Adalet ve Manavkuyu mahallelerinin ardindan, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksi mahallelerini kapsayan 60 hektarlik alandaki imar plan revizyonlarini da tamamladi. Ilçenin çehresini degistirecek planlama çalismalari kapsaminda, bölgedeki yesil alan orani 75 bin metrekare artirilarak, 95 bin 500 metrekareye yükseltildi. 41 bin 500 kisinin yasadigi bölgede, sosyal donati alanlarinin oraninin da 114 bin metrekareye çikarilmasi öngörüldü.

Park, otopark, spor salonlari, Pazar yeri gibi sosyal tesislere de planda yer verildi.

Bayrakli Belediyesi de, kendisine ait olan yaklasik 20 bin metrekarelik hisseleri sosyal donati alani olarak kullanilmak üzere plana dahil etti. Parsel bazinda yapilacak yeni insaatlar için kat sayisinin artirilmasi düsünülürken, belediye hizmet alanlari ve saglik tesisleri için de yer ayrildi. Mevcut planlardaki egitim ve ibadet alanlari korundu. Planlarin, yasal süreçlerin tamamlanmasinin ardindan yürürlüge girecegi belirtildi.

"Örnek bir dönüsüm çalismasi yürütecegiz"

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Bayrakli’nin çözülememis sorunlarina tek tek el atiyoruz. Planlama çalismalari da bunlarin basinda geliyor. Adalet ve Manavkuyu’nun ardindan, 3 mahallemizde daha plan önerimizi tamamladik, meclisimize sunduk. Planlar kapsaminda, belediyemize ait 20 bin metrekarelik alani da sosyal donati alani olarak plana dahil ettik. Yenilenmis konut stoku, yol baglantilari, yesil alanlar ve sosyal tesisler ile modern ve örnek bir dönüsüm çalismasi yürütecegiz. Kimseyi magdur etmeden, gelecegin Bayrakli’sini birlikte olusturabiliriz” dedi.

Kaynak: İHA