Samsun'da Sera OSB, Yatirimcilara 5. Bölge Tesvikleri Ile Avantaj Saglayacak

Samsun'da insasi devam eden Bafra Tarima Dayali Ihtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yatirim yapacak is insanlarina 5. bölge tesviki ile büyük avantaj saglanacagi bildirildi.

Samsun Valisi Zülkif Dagli, Bafra ilçesinde altyapi çalismalari devam eden Sera OSB'de incelemelerde bulundu.

Kentin hem tarim hem de sanayi sehri olmasinin avantajini degerlendirip istihdam ve üretimi artirmak istediklerini belirten Dagli, söyle konustu:

"Ülkemizin ve kentimizin ekonomik olarak gelismesi ve kalkinmasi için üretim yapan yatirimcilarimizi her anlamda destekleyerek islerini kolaylastirmak ve önlerini açmak için çalismalarimiza ara vermeden devam ediyoruz. Bu noktada Bafra Sera OSB, yatirim yapacak yatirimcilara 5. bölge tesvikleri ile büyük avantajlar sunacak ve bölgemizi seracilikta önemli bir konuma getirecek. Seralarda üretilecek nitelikli ve katma degeri yüksek ürünler ile birlikte ihracatin artirilmasi, ilave is olanaklari anlaminda ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için de çok büyük bir kazanç olacak."

Dagli, Sera OSB'nin 1194 dekar alana sahip oldugunu ve toplam 30 sera parseli olacak sekilde düzenlendigini anlatarak, söyle devam etti:

"Bafra Sera OSB'de yatirimcilarin fide ve süs bitkileri yetistiriciligi, islah çalismalari ve ihracata yönelik sebze yetistiriciligi yapmalari planlanmaktadir. OSB içerisinde sanayi parsellerine de yer verilmektedir. Bu parsellerde paketleme tesisi, soguk hava depolari, sebze ve meyve kurutma tesisleri ile salça ve tursu fabrikasi gibi isletmelerin de yer almasinin düsünülmektedir. Yatirimcilarimiz ile yaptigimiz ön talep arastirmasinda yatirimcilarimizin buraya yatirim yapmak için oldukça istekli olduklarini gördük ve bu dogrultuda çalismalarimiza ara vermeden devam ediyoruz."

Bafra Sera OSB’de altyapi insaat çalismalarinin yüzde 25 seviyelerine geldigine isaret eden Dagli, çalismalarin hizlandirilmasi ve herhangi bir aksakliga mahal verilmemesi noktasinda yüklenici firma yetkililerine talimat verdi.

Kaynak: AA