Libya Baskanlik Konseyi, Ordu Ile Hafter Güçleri Arasindaki Görüsmeden Memnun

Libya Baskanlik Konseyi Baskan Yardimcisi Musa elKuni: 'Bu (görüsme) ordunun birligini saglama yolunda ve siyasi olaylar sürecinde bugüne kadarki en önemli adimdir'.

Libya Baskanlik Konseyi Baskan Yardimcisi Musa el-Kuni, Libya Genelkurmay Baskani Orgeneral Muhammed Haddad'in Halife Hafter'e bagli güçlerin vekaleten sözde Genelkurmay Baskanligini yapan Abdurrazik en-Nazuri ile görüsmesinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Libya resmi haber ajansi LANA'nin Haddad ile Nazuri'nin Sirte'de görüstügü haberini vermesinin ardindan Kuni, konuya iliskin Twitter hesabindan paylasimda bulundu.

Kuni "Ordumuzun iki liderini Sirte'de bir araya getiren tarihi görüsmeyi takdirle karsiliyoruz. Bu, ordunun birligini saglama yolunda ve siyasi olaylar sürecinde bugüne kadarki en önemli adimdir." ifadelerine yer verdi.

Bu görüsmenin "seçimlerin basarisi için destansi bir iklim saglamayi" amaçladigini kaydeden Kuni, tüm ordu mensuplarini, güç ve destekle toplanmaya çagirdi.

Libya Baskanlik Konseyi Baskan Yardimcisi Abdullah el-Lafi de Facebook hesabindan yaptigi açiklamada, Haddad-Nazuri görüsmesinin yeni Libya devleti ve tek bir ordu insa etme yolunda atilan bir adim oldugunu bildirdi.

Ayrica Trablus merkezli "Libya el-Ahrar" kanali, Nazuri'nin "Genelkurmay Baskani Haddad ile ordunun dis müdahale olmadan birlestirilmesi konusunda anlastik." ifadelerini kullandigi bir görüntü yayinladi.

Kaynak: AA